INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

UPDATE Barcelona, anunț oficial: „Acord cu Bayern pentru Lewandowski”! Toate detaliile transferului istoric

Robert Lewandowski, transfer istoric la Barcelona. Foto: Imago
Robert Lewandowski, transfer istoric la Barcelona. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 iulie 2022 19:26 / Actualizat sambata, 16 iulie 2022 21:15

Robert Lewandowski la Barcelona! Jurnalistul Fabrizio Romano, expertul perioadei de mercato, a anunțat azi-noapte transferul istoric: catalanii au bătut palma cu Bayern Munchen pentru Lewandowski (33 de ani). Cluburile au confirmat în cursul zilei de azi

UPDATE 19:30 » Anunț pe site-ul oficial al Barcei

„Acord de principiu între Barcelona și Bayern. Totul depinde de testele medicale ale jucătorului și de semnarea contractelor. [...]

Lewandowski, un golgeter înnăscut, are toate armele pentru a fi greu de citit de către adversari și a găsi poarta cu capul și cu ambele picioare la fel de bine. 

Abilitățile sale înseamnă și că va colabora bine în afara careului cu coechipierii săi. Lewandowski va aduce goluri, experiență și know-how în atacul Barcelonei”, au scris catalanii pe site-ul oficial.

Contractul va fi până în iunie 2025, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon, informează Fabrizio Romano.

9 milioane de euronet pe an va încasa Lewa la Barca, scrie Marca

UPDATE 15:15 » Bayern a confirmat despărțirea de Lewandowski

Oliver Kahn, președintele lui Bayern, a confirmat transferul lui Lewandowski la Barcelona.

Am ajuns la un acord cu Barcelona, acum pregătim documentele”, a declarat Kahn potrivit jurnalistului Fabrizio Romano.

„Acești 8 ani la Bayern Munchen au fost speciali. Am avut un timp extraordinar la Munchen. O să mă întorc să-mi iau la revedere de la toți angajații așa cum trebuie”, a declarat și Robert Lewandowski celor de la Sky Sport.

Barcelona a dat lovitura! Robert Lewandowski va juca în tricoul blaugrana, după ce președintele Joan Laporta a reușit vineri noapte să ajungă la un acord cu șefii lui Bayern Munchen pentru atacantul polonez. Nemții vor încasa 45 de milioane de euro pentru transfer, plus alte 5 milioane în funcție de performanțe. 

Transferul anunțat de Fabrizio Romano a fost confirmat și de presa spaniolă. Cotidianul nemțesc Bild a anunțat și el transferul. Din informațiile nemților discuțiile s-au prelungit după miezul nopții, pentru că Bayern a refuzat ofertele inițiale ale catalanilor: 45 de milioane de euro, apoi 40 de milioane plus alte 10 care depindeau de diverse clauze.

Here we go! Cine este Fabrizio Romano, ziaristul care află cele mai tari transferuri din lume: „La 19 ani am dat prima mutare-bombă!” + Ce greșeală a făcut
inedit
Here we go! Cine este Fabrizio Romano, ziaristul care află cele mai tari transferuri din lume: „La 19 ani am dat prima mutare-bombă!” + Ce greșeală a făcut

Robert Lewandowski, transfer la Barcelona

După săptămâni întregi de negocieri, lui Lewandowski i s-a îndeplinit dorința. Atacantul polonez și-a dorit cu orice preț să ajungă pe Camp Nou. A refuzat să discute cu orice altă echipă, deși PSG și Chelsea erau gata să îi ofere salarii uriașe. Jurnalistul Fabrizio Romano susține că RL9 s-ar fi înțeles cu Barcelona încă din februarie și va semna un contract pe 3 sezoane, cu posibilitatea de a-l prelungi pentru încă un an.

Mai mult, postarea lui Fabrizio în care a anunțat transferul lui Lewandowski la Barcelona a fost apreciată și de soția polonezului, Anna Lewandowska. Încă o confirmare că mutarea este rezolvată.

Barcelona, anunț oficial: „Acord cu Bayern pentru Lewandowski”! Toate detaliile transferului istoric
Transferul lui Lewandowski la Barcelona este rezolvat

Polonezul ar urma să facă astăzi vizita medicală, după care va pleca în SUA, unde formația catalană are programat un turneu cu 4 amicale de lux cu Inter Miami (20 iulie), Real Madrid (24 iulie), Juventus (27 iulie) și New York Red Bulls (31 iulie).

Barcelona, anunț oficial: „Acord cu Bayern pentru Lewandowski”! Toate detaliile transferului istoric
Mundo Deportivo anunță azi pe prima pagină transferul lui Lewandowski, marea lovitură a Barcelonei

3 transferuria mai realizat Barcelona în această vară: Franck Kessie (25 de ani, mijlocaș, gratis de la AC Milan), Andreas Christensen (26 de ani, fundaș, gratis de la Chelsea) și Raphinha (25 de ani, extremă, 75 mil. de euro de la Leeds)

  • Cum poate arăta Barcelona în noul sezon: Ter Stegen - Dest, Araujo, Pique (CHRISTENSEN), Alba - Gavi, Busquets (KESSIE), Pedri - Dembele, LEWANDOWSKI, Raphinha (Ansu Fati)

De ce pleacă Robert Lewandowski de la Bayern

Lewa mai avea contract cu Bayern încă un sezon, însă a vrut să plece cu orice preț de la formația pentru care a evoluat în ultimii 8 ani. Informația a apărut în aprilie în presa din Polonia și a fost confirmată la sfârșitul lui mai când starul din Bundesliga a anunțat că nu va mai rămâne la campioana Germaniei: 

Era mea la Bayern a luat sfârșit. Nu văd nicio posibilitate de a continua să joc pentru acest club, după ce s-a întâmplat în ultimele luni. Cred că un transfer ar fi benefic pentru ambele părți. Cred că Bayern nu mă va opri,

Unde s-a produs ruptura? Impresarul Pini Zahavi a dezvăluit: „Vă spun o mică anecdotă din ultimul an. M-am întâlnit cu Oliver Kahn (președintele lui Bayern), Hasan Salihamidzic (director sportiv) și Marco Neppe (director tehnic) la Munchen. I-am întrebat: «Ce spuneți despre prelungirea contractului lui Robert?». Răspunsul lor? TĂCERE! Nici da, nici nu, nici poate, nimic”.

Apoi, Bayern a încercat să-l transfere pe Erling Haaland, golgeterul rivalei Borussia Dortmund, care între timp a semnat cu Manchester City. Era nevoie doar de acordul norvegianului, acesta având o clauză de reziliere de 75 de milioane de euro. Lewa s-a simțit jignit. A înțeles că echipa vrea să îl înlocuiască și a decis că nu mai e loc de întoarcere.

Vreau doar să plec de la Bayern. Loialitatea și respectul sunt cele mai importante lucruri pentru mine. Ceva a murit în mine, vreau să plec pentru că îmi doresc mai multe emoții în viață. Nu putem trece peste, e prea mult.
Robert Lewandowski pentru Onet Sport

19 trofeea cucerit Lewandowski la Bayern Munchen, cel mai important fiind cel al Ligii Campionilor (2020)

Xavi l-a convins pe RL9 să vină la Barcelona

Lewandowski putea să meargă la orice echipă își dorea în această vară, însă a avut în minte doar destinația Barcelona. De ce? Xavi. Polonezul își dorește să joace pentru tehnicianul spaniol, care a reușit să-l convingă în ultimele luni că pot face lucruri mărețe împreună. 

Cei doi au comunicat frecvent și s-ar fi întâlnit la începutul lunii în Ibiza, unde mesajul polonezului ar fi fost unul singur: „Vreau să joc pentru tine!”.

La fel s-a întâmplat și în cazul lui Raphinha, care era curtat insistent de Chelsea, însă a ales să meargă în La Liga pentru Xavi.

S-a temut pentru familie

Deși amenința că va intra în grevă, Lewandowski s-a prezentat până la urmă marți la reunirea lotului lui Bayern. Atacantul polonez s-a întors singur la Munchen. Soția Anna și cele două fetițe, Klara (5 ani) și Laura (2) au rămas la Palma de Mallorca, unde au petrecut și vara, la casa de vacanță.

Căpitanul Poloniei s-a temut pentru familia sa, susține cotidianul Sportowe Fakty. De când a anunțat că nu mai vrea să joace pentru Bayern, Robert a primit multe amenințări. Amenințări grave, cu moartea!

Record după record în tricoul lui Bayern

În cele 8 sezoane pentrecute pe Allianz Arena, Lewandowski a fost un monstru. A marcat 238 de goluri în 253 de meciuri doar în Bundesliga! În 2021, polonezul a depășit un record istoric din campionatul german, deținut timp de 49 de ani de Gerd Muller. A marcat 41 de goluri într-un singur sezon, cu unul mai mult decât legendarul golgeter al lui Bayern.

A fost motorul echipei în campania din UCL din 2020, când Bayern a câștigat pentru a 6-a oară trofeul Ligii Campionilor, cu 15 goluri marcate în 10 meciuri. Cu 10 titluri câștigate în Bundesliga, Lewandowski e depășit doar de Thomas Muller, care a adunat 11 trofee!

Polonezul deține și un record greu de doborât în orice campionat: 5 goluri în 9 minute! Se întâmpla în 2015, împotriva lui Wolfsburg, 5-1, când Guardiola îl trimitea pe teren în startul reprizei secunde, la 0-1. RL9 șoca lumea fotbalului, reușind să marcheze în minutele 51, 52, 55, 57 și 60!

58 de goluriîi mai trebuiau lui Lewandowski pentru a-l depăși pe Gerd Muller (365 de goluri, toate pentru Bayern) în topul marcatorilor din Bundesliga

Dinamo n-a vrut să audă de Lewandowski 😂

În 2009, pe când avea 21 de ani și încă evolua la Lech Poznan, Lewandowski a fost propus la Dinamo de impresarul George Glăvan, acum scouter pentru UTA și FRF:

Am ajuns să lucrez cu Daniel Stanciu când a fost propunerea asta cu Lewandowski. Nu el l-a refuzat pe jucător, pur și simplu s-a considerat că este prea tânăr. La momentul respectiv, ei căutau pe cineva cu experiență, care să confirme. Probabil că nu l-au analizat. Dacă îl analizau din mai multe puncte de vedere, își dădeau seama că e un jucător de calitate. Eu l-am remarcat la Football Manager, nu existau atunci platformele InStat sau Wyscout.

Un an mai târziu, Lewa semna cu Borussia Dortmund, care plătea pentru transferul său doar 4,5 milioane de euro.

Robert Lewandowski

  • 33 de ani, născut la Varșovia, Polonia;
  • atacant, 1,85m;
  • a evoluat de-a lungul carierei pentru Delta Varșovia, Legia Varșovia, Znicz Pruszkow, Lech Poznan, Borussia Dortmund și Bayern Munchen;
  • 76 de goluri în 132 de meciuri pentru naționala Poloniei;
  • a jucat pentru Polonia la 4 turnee finale: Euro 2012, Euro 2016, Euro 2020, CM 2018 și poate bifa și CM 2022, unde naționala sa este calificată;
  • 86 de goluri marcate în 106 meciuri jucate în Champions League;
  • 344 de goluri în 375 de meciuri oficiale pentru Bayern;
  • a câștigat:
    -  titlul (2010), Cupa Poloniei (2009) și Supercupa Poloniei (2009) cu Lech Poznan;
    - 2 titluri (2011, 2012), Cupa Germaniei (2012) și Supercupa Germaniei (2013) cu Borussia Dortmund;
    - 8 titluri (2015-2022), 3 Cupe (2016, 2019, 2020), 5 Supercupe (2016, 2017, 2018, 2020, 2021), Liga Campionilor (2020), Supercupa Europei (2020) și CM al Cluburilor (2020) cu Bayern Munchen.
  • Gheata de Aur a Europei (2021, 2022);
  • The Best - tofeul acordat de FIFA pentru cel mai bun jucător din lume (2020, 2021);
  • Jucătorul sezonului desemnat de UEFA (2020);
  • Golgeterul UCL (2020);
  • Fotbalistul Polonez al Anului (2011-2017, 2019-2021);
  • Jucătorul sezonului în Bundesliga (2017, 2020);
  • Golgeterul sezonului în Bundesliga (2014, 2016, 2018-2022);
  • Jucătorul anului în Germania (2020, 2021).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
romeverest
romeverest  •  16 Iulie 2022, 17:56

Inca o dovada ca astia de la Barcelona nu sunt bine orientati !! 45 de mil. pentru Lewandowski ?? Mai puneau 5 mil. si il cumparau pe “fantasticul” Tavi Popescu din gradina pipereanului !!

grro
grro  •  16 Iulie 2022, 15:04
Postat de supermamaliga_1 pe 16 Iulie 2022, 12:23

8 sezoane la Bayern, a stat deja prea mult, câtă bere proastă să mai bei și să mănânci numai cârnați uleioși? Germania aia este un paradox, o țară cu nivel ridicat de trai, dar cetățeni modești și stil de viață foarte slab. Merge și el în Spania, se mai cizelează, o paella, fructe de mare, fricando, tapas, gata cârnații ăia inundați în ulei!

Practic din paradis în iad. De la bogați la săraci. Poate are norocul și da de Bayern în CL ;-).

supermamaliga_1
supermamaliga_1  •  16 Iulie 2022, 12:23

8 sezoane la Bayern, a stat deja prea mult, câtă bere proastă să mai bei și să mănânci numai cârnați uleioși? Germania aia este un paradox, o țară cu nivel ridicat de trai, dar cetățeni modești și stil de viață foarte slab. Merge și el în Spania, se mai cizelează, o paella, fructe de mare, fricando, tapas, gata cârnații ăia inundați în ulei!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează