INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Românii campioni în Italia, urmăriți live de antrenorul revelației din Premier League

Rareș Burnete/ foto: Imago Images
Rareș Burnete/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 10 iunie 2023 12:36 / Actualizat sambata, 10 iunie 2023 13:18

Roberto De Zerbi, antrenorul lui Brighton, locul 6 în Premier League, a urmărit din tribune finala campionatului Italiei la U19, Lecce - Fiorentina 1-0.

Antrenorul revelației din Premier League a urmărit la treabă 4 români campioni cu Lecce U19: Alexandru Borbei (portar), Răzvan Pașcalău (fundaș central), Cătălin Vulturar (mijlocaș) și Rareș Burnete (atacant).

Românii de la Lecce, campioni la Primavera! Au învins în ultimul minut al prelungirilor
ITALIA
Românii de la Lecce, campioni la Primavera! Au învins în ultimul minut al prelungirilor

Roberto De Zerbi i-a urmărit de pe stadion pe românii de la Lecce U19

Cum finala s-a jucat pe Mapei Stadium, arena lui Sassuolo, fosta echipă a lui De Zerbi, antrenorul nu a ratat șansa să urmărească cei mai promițători tineri din fotbalul italian.

Deși nu sunt informații că ar fi venit pentru un jucător anume, el l-a putut vedea la treabă pe românul Rareș Burnete, golgeterul campionatului Italiei la U19, cu 19 goluri în 34 de etape. Atacantul a marcat de două ori și în Cupă, adunând în total 21 de reușite în 35 de partide în acest sezon pentru Lecce U19.

În meciul cu Fiorentina U19, care le-a adus titlul celor de la Lecce, au fost titulari toți cei 4 români ai echipei italiene. De altfel, Lecce e o echipă cosmopolită, care nu a avut niciun italian în echipa de start.

Rareș Burnete: „E o mândrie să reprezint România”

Rareș Burnete, cel mai bun atacant din campionatului italian la U19, are 6 meciuri pentru naționala României la această categorie de vârstă, reușind două goluri. Înainte să ajungă în Italia, el a trecut și pe la Academia „Gheorghe Hagi”, între 2018 și 2020.

„De fiecare dată când îmbrac tricoul naționalei mă simt extraordinar și încerc mereu să dau tot ce am mai bun pentru țara mea. E o mândrie să reprezint România, mă face să mă simt util față de compatrioții mei.

Fotbalistic, simt că am progresat mult, am învățat lucruri pe care în România ar fi fost greu să mi le însușesc și experiența mea a crescut considerabil de la an la an. Este adevărat că mă aflu într-o formă bună, dar încerc să nu mă gândesc prea mult la debut. 

Vreau să rămân concentrat pe ce am acum de făcut și sunt conștient că dacă voi continua să am evoluții bune, voi primi șansa să debutez în Serie A”, a declarat Rareș Burnete pentru Eurosport.

VIDEO. Rezumatul meciului Lecce - Fiorentina (1-0)

Citește și:

Lionel Messi primește un salariu uriaș în MLS, dar nu e cel mai bine plătit » Cine îl devansează în top
SALARIU
Lionel Messi primește un salariu uriaș în MLS, dar nu e cel mai bine plătit » Cine îl devansează în top
Mercato de foc în Europa » Topul celor mai bine cotați jucători liberi de contract pe 1 iulie
MERCATO
Mercato de foc în Europa » Topul celor mai bine cotați jucători liberi de contract pe 1 iulie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
chepandy777
chepandy777  •  10 Iunie 2023, 15:13

Avem viitor

Vezi toate comentariile (1)
Comentează