INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

Mâine începe Final Four-ul Nations League » Mancini vrea hat-trick de trofee cu Italia

Mancini vrea hat-trick de trofee cu Italia! Ce națională poate egala // sursa foto: Imago
Mancini vrea hat-trick de trofee cu Italia! Ce națională poate egala // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 05 octombrie 2021 13:15 / Actualizat marti, 05 octombrie 2021 13:20

Roberto Mancini (56 de ani), selecționerul Italiei, visează să câștige Liga Națiunilor acum și Mondialul anul viitor, egalând Germania la numărul de succese (8).

Revanșa semifinalei de la Euro 2020 se joacă mâine seară pe San Siro. După trei luni de la victoria și calificarea obținută la loviturile de departajare, Italia dă ochii iar cu Spania, în remake-ul de la Milano. 

„Ar fi fantastic să câștigăm Liga Națiunilor și să ne calificăm în devans pentru Mondiale, însă nu va fi deloc ușor”, a declarat selecționerul squadrei azzurra, Roberto Mancini. Care, după ce a fost luat în glumă de mulți specialiști și fani când a spus că vrea să câștige Euro, visează acum la un hat-trick de trofee!

4-4 la Campionate Mondiale

Campion european în finala de pe Wembley cu Anglia, acesta vrea să câștige în premieră competiția, al cărei Final 4 îl găzduiește chiar Italia, și apoi să câștige și Mondialul (ar fi al cincilea) de la anul din Qatar. 

În acest fel, selecționata peninsulară ar ajunge la opt trofee în palmares, egalând Germania la numărul total de succese pe continent (nemții au patru Mondiale, trei Europene și o Cupă a Confederațiilor).

Roberto Mancini: „Un meci frumos”

Mancini țintește să îmbunățească și seria record mondial de meciuri fără eșec a reprezentativei, ajunsă la cota 37, secvență începută după 0-1 cu Portugalia în septembrie 2018, și să păstreze invincibilitatea Italiei pe teren propriu contra ibericilor, ce datează din februarie 1971, 1-2 într-un amical. 

„Spania ne-a pus cele mai mari probleme la Euro. E puternică și are jucători buni. Va fi un meci frumos”, a avertizat Mancini. Care are 25 de partide din 42 disputate ca selecționer fără gol primit în acest mandat.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Tensiuni în Hexagon » Mbappe, furibund: „Dacă naționala e fericită fără mine, atunci sunt gata să plec!”

Fostul coechipier al lui Buga ar fi fost asasinat! Avea o curea în jurul gâtului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează