INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Roberto Mancini, prezentat oficial la Riyadh: „Nu sunt un magician, dar vreau să muncim și să câștigăm Cupa Asiei”

Roberto Mancini // Foto: Imago
Roberto Mancini // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 28 august 2023 20:43 / Actualizat luni, 28 august 2023 22:24

Roberto Mancini (58 de ani) este noul selecționer al Arabiei Saudite și are obiective îndrăznețe: „Talent avem, dar numai cu muncă putem ajunge sus. Am venit aici cu ambiții mari și să cucerim după 26 de ani Cupa Asiei”.

Roberto Mancini a început o nouă aventură din cariera sa de antrenor. Cu adevărat o aventură, să preia naționala Arabiei Saudite și să construiască o echipă competitivă, care să câștige Cupa Asiei și să se califice la CM 2026. 

Și recompensa este pe măsura misiunii încredințate de șefii federației din Riyadh, 25 de milioane de euro salariu anual până în 2017, de peste opt ori mai mult decât primea la squadra azzurra. Pe care a făcut-o campioană europeană și cu care a stabilit cea mai lungă serie invincibilă din lume, 37 de partide!

Arabia Saudită a numit selecționer un superantrenor: contract fabulos
NUMIRE
Arabia Saudită a numit selecționer un superantrenor: contract fabulos

Roberto Mancini: „Vă promit că va fi o pregătire dură”

„Nu sunt un magician, pot doar să muncesc și să vă promit că va fi o pregătire dură, pentru că vrem să încercăm să câștigăm ceva important. Avem talent, însă numai cu muncă putem ajunge sus. Fostul antrenor a făcut o treabă bună și trebuie să continuăm, cu mai puține vorbe și mai multe fapte. 

Înainte de a alege sistemul de joc, este nevoie să evaluez fiecare jucător și apoi să decid. Am început deja să văd filmulețe cu mai mulți jucători. Avem și două amicale înaintea meciurilor din preliminariile CM”, a declarat Roberto Mancini.

Mulțumiri pentru victoria cu Argentina

„Mancio” nu a omis să amintească de succesul contra Argentinei, viitoarea campioană mondială, obținut în grupele turneului final din Qatar.

„Dacă nu făceați acea surpriză, nu mai făceam recordul de imbatibilitate de 37 de partide fără eșec cu naționala Italiei. Mă simt mândru că am fost ales și vom continua să mizăm pe talentele crescute în ultimii zece ani, astfel încât să devenim cea mai bună echipă de pe continent. 

Fanii așteaptă de 26 de ani să cucerim Cupa Asiei și vom căuta să atingem acest obiectiv. Acest mercato dispune de un potențial extraordinar și e normal ca multe vedete din Europa să vină aici, ajutând la creșterea nivelului fotbalului din Arabia Saudită. Dacă vrei jucători buni, trebuie să plătești”, a spus selecționerul italian.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Eden Hazard e hotărât: vrea să se retragă din fotbal

Rubiales, anchetat penal pentru acuzațiile de abuz sexual! Mama președintelui Federației spaniole s-a baricadat în biserică și a intrat în greva foamei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close