INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANALIZĂ

România de Serie B. Sau de ce nu ar trebui să ne mire ultimul loc din Liga Națiunilor

Articol de - Publicat luni, 04 iulie 2022 12:33 / Actualizat luni, 04 iulie 2022 12:47

Mulți stranieri aflați în vederile naționalei joacă în ligile secunde ori au ajuns la o nou-promovată. Nu mai avem în campionatele mari niciun titular la echipe importante.

„Pe vremuri, căpitanul naționalei mergea la Real Madrid, dar văd că Vlad Chiricheș s-a dus la Cremonese. Se vorbea de Răzvan Marin la Milan, însă uite că e la Empoli!". Adevărul enunțat la GSP Live de Victor Becali, fostul agent al lui Chiricheș, sintetizează perfect starea actuală a fotbalului românesc.

EPISODUL 7: : România - Suedia 2-2, 4-5 la penalty-uri » Concluzie șocantă: Hagi, subordonat total de vedeta suedezilor! Brolin a fost regele pe teren
ISTORIA LA RAPORT
EPISODUL 7: : România - Suedia 2-2, 4-5 la penalty-uri » Concluzie șocantă: Hagi, subordonat total de vedeta suedezilor! Brolin a fost regele pe teren

5 titulari cu Muntenegru

„Tricolorii" sunt pe ultimul loc în grupa a 3-a din Liga B a Ligii Națiunilor, în pericol să retrogradeze. 

Și nu ar trebui să ne mire, din moment ce jucătorii din străinătate aflați în vederile lui Edward Iordănescu provin într-o măsură importantă de la formații din diviziile secunde sau de la nou-promovate, cinci titulari din meciul negru cu Muntenegru (0-3) aflându-se în această situație. Toți activând în Italia.

L-a aruncat pe Radu Drăgușin

Trei dintre ei se pregătesc să schimbe locul sau l-au schimbat deja. Chiricheș a cam fost gonit de Sassuolo și va fi coleg la Cremonese cu Ionuț Radu, fostul căpitan al selecționatei U21 fiind împrumutat de Inter la proaspăt avansata în elita Il Calcio, după ce refuzase oferte din Ligue 1 și Bundesliga. 

Răzvan Marin a fugit din Serie B, tot sub formă de împrumut, de la Cagliari la un alt club care se va lupta pentru supraviețuire. Dar cel mai elocvent caz este al tinerei speranțe Radu Drăgușin, pe care Juventus, neîncrezătoare în talentul său, a ales să-l vândă în Serie B, că va fi Genoa ori Parma urmeaază să aflăm.

George Pușcaș, alt popas la Reading?

În divizia cadetă rămâne Marius Marin, considerat netransferabil de Pisa, în timp ce fostul coleg George Pușcaș schimbă pentru moment țara, revenind la Reading pentru a-și căuta o nouă destinație în Serie B, cu Cagliari în pole-position. 

Tot în B s-a întors Valentin Mihăilă (Atalanta a fost o pălărie cam mare!), ce îl va ajuta pe Dennis Man într-o tentativă nouă de promovare. Și noua descoperire a lui Edi, Daniel Boloca, joacă în aceeași ligă, la Frosinone. Ce să mai zicem de Ionuț Nedelcearu, picat în Serie C cu Crotone și dorit de Pisa și Lech Poznan?!

Alexandru Pașcanu, Andrei Rațiu și Alexandru Dobre s-au pierdut la triaj!

În lotul "tricolorilor" au mai fost trei fotbaliști din Segunda Division și Ligue 2. Alexandru Pașcanu (Ponferradina) și Andrei Rațiu (Huesca), ultimul integralist în primele două întâlniri din Nations League. Plus Alexandru Dobre (Dijon), picat de pe lista preliminară a stranierilor împreună cu Pașcanu.

Dintre ceilalți titulari stranieri folosiți în cele patru meciuri din LN, doar Maxim, Rus și Sorescu evoluează constant la cluburile lor din Turcia, Ungaria și Polonia, campionate totuși de nivel 2-3. Niță, trecut pe linie moartă la Sparta, a cerut să plece, iar Cicâldău e amenințat de noul antrenor că va dispărea de la Galatasaray.

Citește și: 

Reghe i-a furat un jucător lui Becali » A transferat la noua echipă un fotbalist aflat pe lista FCSB

Legile lui Erik ten Hag: 5 reguli pe care antrenorul le-a impus la Manchester United

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
klauz
klauz  •  04 Iulie 2022, 19:08

Pai Serie B e singurul loc unde hagi a jucat constant, alaturi de Turcia. Si nu a jucat grozav nici macar acolo. Iar ala se pretinde "rege", cum s-a autointitulat...

agiler
agiler  •  04 Iulie 2022, 18:46
Postat de soad pe 04 Iulie 2022, 16:11

Hagi in 94 juca in serie b

Pentru că a vrut să rămână lângă Lucescu nu pentru că nu avea valoare.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  04 Iulie 2022, 17:43
Postat de soad pe 04 Iulie 2022, 16:11

Hagi in 94 juca in serie b

DESIGUR !Alaturi de Sabau,Lupu,Raducioiu si Mateut !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează