INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRUPA B // BELGIA - RUSIA 3-0

Romelu Lukaku, dublă în Belgia - Rusia cu gândul la Eriksen. „Am plâns mult înainte de meci”

Romelu Lukaku, dublă în Belgia - Rusia  // FOTO: GuliverGettyImages +28   FOTO
Romelu Lukaku, dublă în Belgia - Rusia // FOTO: GuliverGettyImages

Articol de - Publicat duminica, 13 iunie 2021 10:46 / Actualizat duminica, 13 iunie 2021 11:09

Belgia a câștigat meciul cu Rusia, 3-0, iar Romelu Lukaku i-a dedicat golurile colegului de la Inter, Chrisian Eriksen. Atacantul a devenit cel mai bun marcator al Belgiei la Euro: „A fost greu să mă concentrez la joc, la fel pentru Jan, Toby și Nacer”.

Belgia nu a strălucit la debutul la Euro 2020, dar nici n-a trebuit atâta vreme cât rușii au fost gezde foarte ospitaliere. Medaliata cu bronz la ultimul Mondial a învins fără emoții (3-0) și confirmă statutul de candidată la titlul continental, contând din nou pe golurile lui Romelu Lukaku. Au fost două sâmbătă la St. Petersburg, între care s-a trecut pe listă și Meunier. 

Fostul poștaș a livrat și assistul atacantului la ultima reușită, devenind prima rezervă ce punctează în prima repriză la un turneu european. Seara belgiană a fost însă a lui Big Rom.

Romelu Lukaku: „Mintea a rămas la el"

L-a egalat pe Jan Ceulemans drept cel mai prolific realizator (6) al "Dracilor Roșii" la Europene și el a influentaț 26 de goluri în ultimele 19 apariții pentru națională, într-un meci cu o încărcătură emoțională teribilă. 

„Am plâns mult înainte de partidă. Mi-a fost greu să mă concentrez, la fel și lui Jan, Toby și Nacer. Sunt fericit pentru victorie, dar mintea mi-a rămas tot la Eriksen". Trimitere la episodul dramatic de la Copenhaga, în celălalt joc al grupei, și la foștii colegi ai lui Christian de la Spurs, Vertonghen, Alderweireld și Chadli, tare afectați.

Lukaku, golgeterul secolului pentru Belgia

După ce-a deschis scorul, profitând de gafa lui Semenov, Romelu i-a dedicat reușita la cameră coechiperului de la Inter: „Chris, fii puternic. Te iubesc!". Și a adăugat, la final: "Am aflat că e conștient. I-am dat mesaj și sper că-mi va răspunde. Desigur, trebuie să aibă răbdare, are doi copii mici care au nevoie de el. Știu că sună egoist, dar și echipa are nevoie de Eriksen!".

Romelu are cea mai mare medie de goluri pe meci la națională în secolul XXI dintre cei cu peste 60 de reușite și poate visa la "Gheata de Aur" și la triumful european.

45 de goluriîn 43 de meciuri cu selecționerul Roberto Martinez are Romelu Lukaku la națională. Înaintea lui, marcase doar 17 în 51 de prezențe pentru Belgia

EURO 2020, încheiat pentru Castagne!

Bătălia cu Rusia s-a soldat cu doi accidentați pentru Martinez. Timothy Castagne, înlocuit de Meunier, s-a lovit la față și a suferit o dublă fractură, de pomete și orbită oculară, la fel ca De Bruyne în finala Ligii. 

„Din păcate, trebuie să se opereze și turneul s-a încheiat pentru el. Următoarele victorii i le vom dedica lui!", a dezvăluit selecționerul. Și Vertonghen a ieșit în repriza secundă, dar problema lui nu este așa gravă. "M-am lovit la gleznă după ce m-a împins Dziuba, noroc că era bine strânsă într-o fașă", a explicat căpitanul belgian.

VIDEO Continuă EURO 2020! Totul despre Olanda - Ucraina

Citește mai multe știri despre EURO 2020: 

Fake news oribil despre Eriksen! Au legat colapsul de o presupusă vaccinare

Regizorul transmisiunii de la Danemarca - Finlanda, criticat pentru imaginile cu partenera lui Christian Eriksen: „Lipsă de umanitate! Trebuie dat afară imediat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează