INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Ronaldo Renăscut » "Fenomenul" a slăbit incredibil: 20 de kilograme în nici 3 luni într-un show TV

După 98 kg +1   FOTO
După 98 kg

Articol de - Publicat duminica, 16 decembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 15 decembrie 2012 19:41

La 36 de ani, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai istoriei nu mai are 107 cm în talie şi nici 25,5% procentul grăsimilor din corp după ce a fost eroul emisiunii "Greutatea corectă"


Cînd a început acest show la televiziunea braziliană Globo, pe 25 septembrie, puţini credeau, într-adevăr, că Ronaldo îşi poate împlini misiunea. Aceea de a slăbi minimum 18 kilograme. Dar doctorii, nutriţioniştii şi preparatorii fizici care au roit în jurul "Fenomenului" aproape trei luni l-au ajutat chiar să depăşească limita propusă. Într-o cursă contracronometru demnă de Guinness.

În prima zi la Medida Certa (Greutatea Corectă), cifrele magnificului atacant brazilian erau îngrijorătoare pentru un bărbat de 36 de ani şi 1,84 m.

- Greutatea era de 118,4 kg
- Talia măsura nu mai puţin de 107 cm
- Procentul de grăsime din corp atingea 25,5%

"Gordito" arăta ca un monstru. Nu mai semăna deloc cu tînărul care se strecura irezistibil, rapid şi tehnic, cu o abilitate de schior de slalom special, printre adversarii ce-i ieşeau în cale.

Înot, forţă şi dietă strictă
I s-a pregătit un program ultraperformant de slăbire. Ce includea înot, ore la sala de forţă (nu lipseau banda de mers şi alergare şi bicicleta) şi un regim alimentar extrem de strict. Ronaldo l-a urmat la milimetru.

La jumătatea lunii noiembrie, deja veştile erau neaşteptat de bune: Ronnie cîntărea 108 kilograme, 10 mai puţin, iar talia se subţiase cu 7 cm: 100 cm!

Iar astăzi, cînd realizatorii se pregătesc să anunţe rezultatul oficial, presa braziliană exultă deja. A aflat că fostul fotbalist născut pe 18 septembrie 1976 la Rio de Janeiro a cîştigat pariul:

- Greutatea este de 98 kg
- Talia măsoară doar 94 cm
- Procentul grăsimilor a coborît la 16%

Miercuri, pe 19 decembrie, va fi în formă la meciul caritabil ce se va juca la Porto Alegre între "prietenii săi" şi "prietenii lui Zidane".


83 de zile a durat showul Medida Certa la TV Globo cu Ronaldo în rol principal: a început pe 25 septembrie, se încheie azi

2,44 milioane de euro va primi fostul superstar brazilian pentru cele 20 de kilograme pierdute (122.000 la fiecare kilogram)

"Ronaldo e chiar un fenomen! Generos şi ascultător. Dacă ar vrea, ar putea reveni pe teren, ca fotbalist profesionist. Dar mi-a spus că nu se mai întoarce. Nu mai suportă să călătorească"
Marcio Atalla, preparatorul fizic de la Medida Certa

Program pentru menţinere
Marcio Atalla, preparatorul fizic cu care Ronaldo s-a antrenat intensiv în timpul emisiunii "Greutatea Corectă", a dezvăluit că brazilianul i-a propus să colaboreze şi de acum încolo: "Ronaldo e încîntat de rezultate. M-a rugat să-i pregătesc un program similar pentru a se menţine în formă. Nimeni dintre persoanele cu care am lucrat nu m-a impresionat ca Ronaldo pînă acum".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
lucell
lucell  •  16 Decembrie 2012, 11:31

Felicitari!!!

ghost_dog
ghost_dog  •  16 Decembrie 2012, 10:20

Un mare jucator cu un MARE caracter . Daca nu avea atat ghinion cu accidentarile juca si acuma .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează