INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Ronaldo s-a panicat: 36 de ani, 118 kg şi 25,5% grăsime!

Ronaldo șochează la plajă prin burta care i se revarsă peste șortul XXL +3   FOTO
Ronaldo șochează la plajă prin burta care i se revarsă peste șortul XXL

Articol de - Publicat marti, 25 septembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 24 septembrie 2012 22:12

Retras în iunie 2011 într-un amical cu România, golgeterul brazilian a ajuns supraponderal şi riscă să aibă mari probleme de sănătate dacă nu slăbeşte urgent.

Ronaldo a luat proporţii alarmante. La 36 de ani abia împliniţi, vîrstă la care Seedorf, fostul coleg de la Milan, joacă formidabil şi înscrie la Botafogo, fostul "Fenomen" a pierdut meciul cu cîntarul. Atacantul ce-şi ameţea adversarii cu viteza, driblingul, execuţiile şi golurile fantastice a ajuns obez!

Retras în 2011 în amicalul cu România, în care a rezistat doar un sfert de oră, Ronnie are 118 kg! Cu 32 peste greutatea ideală a unui bărbat de vîrsta sa cu constituţie robustă. "Am probleme mari. Au trecut ani de zile de cînd nu m-am mai urcat pe cîntar!", a recunoscut dublul campion mondial.

Mai îngrijorător pentru sănătatea lui Ronaldo, care suferă de o afecţiune tiroidiană, este procentul grăsimii din corp dezvăluit de Bild. 25,5%, în condiţiile în care limita maximă normală e 20! Tradus în termeni medicali, brazilianul e "excesiv supraponderal, existînd risc sporit de diverse afecţiuni". Dar rămîne optimist: "Am avut destule provocări în viaţă şi carieră şi nici asta nu va mai fi uşoară. Cei ce au încercat să slăbească ştiu acest lucru. Cu multă bună dispoziţie însă pot trece peste tot".

Dietă în direct la TV!
Lupta cu kilogramele va fi subiectul showului TV "Măsuri ideale". Fanii vor vedea dieta şi programul de exerciţii fizice urmat de Ronaldo timp de 3 luni. "L-am ales pe el să arătăm oamenilor că, dacă au făcut sport toată viaţa, corpul se va resimţi după retragere şi adoptarea unei vieţi sedentare", a explicat fizioterapeutul ce se ocupă de "Grăsuţ". Jumătate din populaţia Braziliei are probleme cu greutatea, iar 16% e obeză.

"E o adevărată traumă. Nu mai pot urca scările să mă ţin după copii, care aleargă, sar şi se joacă peste tot" (Ronaldo, fost "Balon de Aur" în 1997 şi 2002)

482 de goluri în 699 de jocuri a marcat Ronaldo în "naţionalele" Braziliei şi pentru Cruzeiro, PSV, Barcelona, Inter, Real Madrid, Milan şi Corinthians

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
ronaldo.luis
ronaldo.luis  •  25 Septembrie 2012, 20:54

Pentru cei cu comentariile afurisite, ar fi frumos sa aveti putin mai mult respect fata de cel mai bun atacant de rasa pe care l-a dat vreodata fotbalul brazilian si mondial!

vanelul
vanelul  •  25 Septembrie 2012, 14:26

"s-a panicat" ? ...nu "a intrat in panica" ? parca asta-i expresia

the_cezar
the_cezar  •  25 Septembrie 2012, 12:22

e suplu pe langa rusescu

Vezi toate comentariile (9)
Comentează