INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

Rui Costa, anchetat pentru blaturi! Ce riscă Benfica

Rui Costa (50 de ani), fostul mare mijlocaș portughez și în prezent președintele Benficăi. Foto: Imago Images
Rui Costa (50 de ani), fostul mare mijlocaș portughez și în prezent președintele Benficăi. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 08 ianuarie 2023 16:25 / Actualizat duminica, 08 ianuarie 2023 16:35

Rui Costa (50 de ani), fostul mare mijlocaș portughez și în prezent președinte la Benfica, se află pe lista persoanelor suspectate de justiție că ar fi complice la aranjarea de meciuri.

Justiția portugheză continuă să investigheze clubul Benfica, suspectat că ar fi aranjat meciuri în ultimul deceniu. Anchetatorii și-au fixat perioada 2016-2020 pentru a cerceta în ce mod au acționat și care sunt persoanele implicate în scandal. 

„Este afacerea secolului” » Cristiano Ronaldo, tratat ca un adevărat șeic la Riad: 5 mașini, 3 restaurante și supermarket privat!
ARABIA SAUDITĂ
„Este afacerea secolului” » Cristiano Ronaldo, tratat ca un adevărat șeic la Riad: 5 mașini, 3 restaurante și supermarket privat!

Între cei aflați pe lista procurorilor se află și Rui Manuel Costa, fost jucător la Fiorentina și Milan și, în prezent, președintele clubului lusitan.

Fostul președinte de la Benfica, arestat

Acesta i-a luat locul lui Luis Filipe Vieira, care în vara anului 2021 și-a dat demisia, fiind găsit vinovat și arestat pentru înșelăciune, fraudă fiscală, fals și spălare de bani

Rui Costa a ajuns în conducerea clubului în 2008, de-atunci „vulturii” cucerind 6 titluri, două Cupe ale Portugaliei, 7 Cupe ale Ligii și 4 Supercupe ale Portogaliei. 

Sunt luați în vizor și membrii Consiliului de Administrație și se verifică e-mailurile piratate de către cei de la Benfica și modul în care au și beneficiat de rezultatele manipulate în respectiva perioadă. Clubul s-a declarat deschis să coopereze cu autoritățile competente în a face lumină în acest dosar.

Benfica riscă depunctarea

Poliția Judiciară și Ministerul Public cercetează și intervalul 2013-2018, în care se pare că „vulturii” au beneficiat de partide trucate, probe existând în mailurile descoperite în cadrul anchetei

În cazul în care se dovedește că clubul a promis recompense unor jucători adverși și staffului lor tehnic, se poate ajunge la sancțiuni mergând de la o amendă mare până la depunctare sau chiar retrogradare, după cum scrie cotidianul Record.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Cristiano, tratat ca un adevărat șeic la Riad: 5 mașini, 3 restaurante și supermarket privat

Răzvan Lucescu transferă un brazilian de 35 de ani, care l-a avut antrenor pe Mircea Lucescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează