INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROTEST CONTRA PATRONILOR

"Rupeţi-vă abonamentele şi nu mai veniţi la meciuri!"

Articol de - Publicat marti, 23 februarie 2010 00:00

Fanii lui Manchester Utd continuă războiul împotriva proprietarilor americani care s-au îndatorat mai mult la bănci pentru a păstra clubul. Keith Harris, fostul preşedinte al Ligii, dar şi omul care s-ar afla în spatele ofertei de un miliard de lire sterline de preluare a lui United, îi îndeamnă pe suporterii "diavolilor" să boicoteze în masă meciurile de pe "Old Trafford".


"Protestul cu fularele verde-auriu este fabulos, un mesaj puternic şi simbolic împotriva patronilor, asemănător batistelor albe în Spania. Dar nu e suficient ca să plece. Trebuie ca fanii să nu mai vină pe stadion cu miile, să nu-şi mai reînnoiască abonamentele. Să-i ardă astfel la buzunare pe cei din familia Glazer. Trebuie să fie pregătiţi să sufere nemaivenind la meciuri, dar să-şi atingă scopul pe termen lung. Suporterii se pot mobiliza ca să nu mai cumpere bilete, programe de meci, tricouri şi alte produse de merchandising. E un risc şi o
lovitură dată bugertului, dar trebuie făcut ceva",
explică Harris.


Care a dat şi un exemplu elocvent de la Barcelona: "În 1998, am fost pe Camp Nou. Stăteam chiar lîngă cei din conducerea clubului cînd pe stadion au apărut mii de batiste albe contestînd preşedintele. La următorul meci erau mii de scaune goale pe stadion. Iar curînd, cel atît de criticat de suporteri a demisinat. Deci, se poate! De ce nu s-ar întîmpla la fel la Manchester?". Fanii vor organiza din nou azi, la meciul cu West Ham, o altă acţiune împotriva patronilor americani.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
 •  23 Februarie 2010, 15:34

Macar la meciul cu bilan sa veniti:)

 •  23 Februarie 2010, 14:38

Oamenii aceia iubesc echipa, ei nu vor risca evolutia echipei pentru a se razbuna pe patroni. Trebuie sa fii cel putin naiv sa crezi ca patronii romani (cel putin un jj, borcel sau copos) tin echipele pentru a lua banii din bilete. Bani din bilete se scot doar la cupele europene.

 •  23 Februarie 2010, 14:29

Absenta e cea mai eficienta metoda in Marea Britanie ; la noi o legislatie prost intocmita, sistemele de supraveghere slabe, calitatea indoielnica a oamenilor de ordine de pe stadioane, proasta colaborare politie - firme de securitate private - organizatori, o fac zaharisita rau de tot ; cu un bilet de 3 euro poti usor sa-l fericesti pe patronul cel urat cu o amenda de 10 - 20 000 euro (bulgari/brichete/fumigene/petarde/scandari triviale/rasiste, etc) si apoi sa pleci acasa si sa dormi linistit.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează