INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Cluburile din Rusia au votat schimbarea sistemului din campionat, dar șeful Ligii se opune: „De unde bani?”

Marți seară, cluburile din prima ligă s-au întrunit într-o ședință de urgență. S-a votat extinderea campionatului la 18 echipe, în ciuda opoziției președintelui Ligii. +14   FOTO
Marți seară, cluburile din prima ligă s-au întrunit într-o ședință de urgență. S-a votat extinderea campionatului la 18 echipe, în ciuda opoziției președintelui Ligii.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 martie 2022 09:27 / Actualizat miercuri, 23 martie 2022 09:34

Marți seară, cluburile din prima ligă a Rusiei s-au întrunit într-o ședință de urgență. S-a votat extinderea campionatului la 18 echipe, în ciuda opoziției președintelui Ligii.

Fotbalul din Rusia este complet izolat la nivel internațional. Echipa națională a fost exclusă din toate preliminariile, iar formațiile de club nu mai pot evolua în cupele europene.

Anunț-șoc făcut de Becali: căpitanul lui Dinamo Kiev și două vedete de la Șahtior vin la baza FCSB! „Am vorbit cu Lucescu, semnează pe două luni!”
FCSB
Anunț-șoc făcut de Becali: căpitanul lui Dinamo Kiev și două vedete de la Șahtior vin la baza FCSB! „Am vorbit cu Lucescu, semnează pe două luni!”

Sancțiunile financiare au dus la dispariția multor sponsori. Multe echipe sunt în incapacitate de plată, iar fotbaliștii străini continuă să plece.

Rușii schimbă sistemul din prima ligă

În aceste condiții, o adunare generală de urgență a Ligii din Rusia a avut loc marți. Cluburile au fost de acord cu creșterea numărului de echipe din primul eșalon, de la 16, la 18.

Opiniile au fost împărțite în ceea ce privește propunerea ca nicio echipă să nu retrogradeze în acest sezon. Ashot Khachaturyants, președintele Ligii, a fost cel care s-a opus: „Unele formații nici nu vor termina această stagiune. De unde vom găsi bani pentru ce urmează? Avem nevoie de sponsori”.

Grigory Ivanov, președintele clubului Ural, unde evoluează Eric Bicfalvi, a fost de acord cu toate reformele propuse. În această seară va avea loc o nouă întâlnire. 

Nici nu mai contează dacă e un lucru bun sau rău, dar creșterea numărului de echipe este necesară. Nu vom avea competiții europene și nu vor mai fi pauze pentru echipa națională. Poți umple 6 luni cu cele 30 de etape, dar ce faci în cealaltă jumătate de an? Trebuie mai multe partide. Cât de multe echipe să fie în prima ligă? 18, 20? Asta chiar nu știu
- Valery Karpin, selecționer Rusia

VIDEO Emil Caras, secundul celor de la Dinamo Kiev: „E de nedescris ce se întâmplă în Ucraina. E inuman!”

Vezi și alte urmări ale războiului din Ucraina:

Campion olimpic rus, părăsit de un sponsor important » Sportivul a participat recent la mitingul lui Putin

Ucraina refuză wild-card-ul pentru CM 2022: „Jucătorii sunt cu mitraliera în brațe! Nu se gândesc la fotbal, dar vor da totul”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
luker
luker  •  23 Martie 2022, 15:05

Sa isi faca si Putin echipa. Cu el tot inainte.

maistorkokir
maistorkokir  •  23 Martie 2022, 13:39

pai daca vor mai multe meciuri, sa faca si eu un system play-off

Vezi toate comentariile (2)
Comentează