INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AMICAL

VIDEO Rusia, victorie în „cel mai important meci de la excluderea din competițiile internaționale” » O națională de la Mondial, învinsă la Moscova + FIFA recunoaște meciul!

Rusia  - Camerun 1-0 / Captură Twitter
Rusia - Camerun 1-0 / Captură Twitter

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2023 20:59 / Actualizat joi, 12 octombrie 2023 21:40

Naționala de fotbal a Rusiei, exclusă din toate competițiile din cauza invaziei pe scară largă declanșate de Vladimir Putin în Ucraina, a reușit, joi seara, cea mai importantă victorie de când naționalei „Sbornaia” i-a fost permisă disputarea meciurilor amicale. 

Rusia antrenată de Valery Karpin a învins-o, la Moscova, pe Camerun, o puternică selecționată africană, prezentă la Mondialul de anul trecut, scor 1-0.

Din naționala „leilor neîmblânziți” au făcut parte nume precum Vincent Aboubakar (Beșiktaș), Bryan Mbeumo (Brentford) sau Jean-Charles Castelletto (Nantes), în timp ce goalkeeper-ul Andre Onana de la Manchester United a fost rezervă neutilizată. 

Rusia, victorie în „cel mai important amical de la excluderea din competițiile internaționale”

Rușii au înscris unicul gol al partidei în minutul 40, grație lui Fedor Chalov, atacantul lui ȚSKA Moscova. Presa de la Moscova a catalogat întâlnirea drept „cel mai important meci amical de la excluderea din competițiile internaționale”. 

Partida s-a disputat pe „VTB Arena”, stadionul lui Dinamo Moscova, în fața a 20.150 de spectatori.

Din formația Rusiei n-au lipsit jucători precum Aleksey Miranchuk (Atalanta), Daler Kuzyaev (Le Havre) sau Alexander Sobolev (Spartak Moscova). 

Rusia - Camerun va fi în analele FIFA

Interesant este că, potrivit agenției Tass, partida amicală dintre Rusia și Camerun va fi contorizată de FIFA și va fi luată în calcul inclusiv în clasamentul forului mondial.

De la startul războiului sângeros pornit de Rusia în Ucraina, naționala a mai disputat amicale cu Kyrgyzstan (2-1), Tadjikistan (0-0), Uzbekistan (0-0), Iran (1-1), Irak (2-0), Egipt U23 (1-1 și 1-2) și Qatar (1-1).

Luni, 16 octombrie, Rusia își continuă seria meciurilor amicale, reprezentativa „Sbornaia” urmând să înfrunte Kenya.

Citește și alte știri de actualitate: 

Performanță a lui Eric Bicfalvi în Rusia! A ajuns la 50 de goluri în campionat și e golgheterul all-time al echipei sale!

Episod amuzant la PAOK! Un fan l-a provocat pe Răzvan Lucescu: „Dacă învingi, îi dau fiului meu numele tău” » Reacția clubului, savuroasă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează