INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEZVĂLUIRE

Rușii recunosc că au acoperit un dopat » "Am văzut numele pe listă și am recunoscut unul"

FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS

Articol de - Publicat vineri, 01 iunie 2018 12:20

Grigori Rodcenkov, fostul șef al laboratorul rus antidoping, aruncă bomba: ”Mutko mi-a spus că nu mai avem nevoie de vreun caz, și nici de un simplu zgomot în fotbal, mai ales în echipa națională".

FIFA a decis, după o investigație sumară, că nu există dopaj în fotbalul rus la nivel de echipă națională, din cauza dovezilor insuficiente. Cei 34 de jucători, incluși de raportul McLaren printre cei o mie de sportivi din 30 de discipline ce au benficiat pe programul de stat de doping între 2012 și 2015, au fost declarați "curați", dar fostul șef al laboratorului antidoping contrazice concluziile forului mondial. "Am acoperit un fotbalist. Am văzut numele pe acea listă și am recunoscut unul", a declarat Grigori Rodcenkov, plecat între timp în SUA.

"Toți sunt curați în timpul competiției"

Inclus de americani în programul de protecție a martorilor, acesta a dezvăluit că fostul șef al federației ruse l-a avertizat să nu se atingă de fotbaliști: "Vitali Mutko mi-a zis că nu mai avem nevoie de vreun caz de dopaj, nici măcar de un simplu zgomot în fotbal, mai ales în echipa națională". Într-un interviu acordat pentru BBC, Rodcenkov susține însă că Mondialul va fi curat. "Există milioane de iubitori ai fotbalului și vor fi doar experți antidoping străini. În timpul competiției, toți sunt curați. Marile greșeli se fac înaintea marilor evenimente".

"Cele 34 de nume s-au plimbat în timp pe la diverse echipe. E foarte important să fie investigați mai departe. Pentru că inițial li s-au făcut teste, apoi procedura s-a întrerupt și s-a conchis că rezultatele sunt negative"
Grigori Rodcenkov, fost șef al laboratorului rus antidoping

Rusia și FIFA, acuzate că nu stopează incidentele rasiste

Un alt pericol la viitorul Mondial vine de la fani. Organizația Fare, ce luptă contra discriminării, critică poziția FIFA și a Rusiei față de proliferarea manifestărilor rasiste pe stadioane. Deși cifrele spun că pentru al treilea an la rând incidentele au scăzut, în sezonul trecut în Rusia s-au înregistrat 19 cazuri, față de numai două în campionatul anterior. "Avem motive să credem că autoritățile nu vor permite producerea de violențe și altor incidente grave, prin folosirea tuturor resurselor de securitate", a spus Piara Powar, director executiv al Fare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează