INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

S-a reaprins Bundesliga! Căpitanul Borussiei dă explicații după primul K.O din acest sezon: "Ne-a lipsit lăcomia"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 19 decembrie 2018 11:59

Borussiei Dortmund a pierdut marți pe terenul Fortunei Dusseldorf, 1-2, suferind primul eșec din acest campionat. (Detalii AICI)

Marco Reus, căpitanul campioanei de toamnă a găsit explicația eșecului și spune că ”trebuie să ne fie o lecție”. Nici antrenorul Favre nu face o dramă: ”Trebuie să-l acceptăm, dar avem o echipă foarte tânără”.

Excursia la Düsseldorf a fost furtună nu Fortuna pentru Dortmund. Seria invincibilă nu putea ține la infinit și căpitanul Marco Reus a recunoscut onest meritele învingătoarei (2-1):

"Am meritat să pierdem, pentru că n-am fost suficient de buni. Pur și simplu n-am mai avut lăcomia de a câștiga, dar trebuie să ne clătim gura, să învățăm din lecția asta și să fim mai pragmatici. Iar următoarea ocazie este meciul de vineri, cu Gladbach".

"Pasiunea n-a mai ajuns"

Antrenorul Lucien Favre este de acord cu Reus și nu face o dramă:

"Poate că ne-a lipsit puțină lăcomie, dar mai sunt și alte explicații, ca de exemplu contraatacurile care ne-au surprins. Nu ne-am găsit ritmul și trebuie să acceptăm eșecul. Echipa e foarte, foarte tânără și învățăm în fiecare zi".

Iar portarul Roman Bürki, învins cu două superexecuții de Lukebakio, autorul hat-trick-ului cu Bayern, și Zimmer, a întărit: "Pasiunea n-a mai fost de ajuns la cum a jucat Düsseldorf". La fel cum golul lui Paco Alcacer n-a mai anunțat o altă revenire. 

"Este frumos că noi am reușit să fim prima echipă care o bate pe Dortmund, dar victoria ne aduce tot numai trei puncte" Friedhelm Funkel, antrenor Fortuna

12victorii și 3 remize legase Dortmund în seria din acest campionat, ultimele 6 meciuri fiind numai succese. Precedentul eșec în Bundesliga, acum 7 luni, 1-3 la Hoffenheim

21 de ani erau de la precedenta ocazie, în februarie 1997, în care Fortuna a învins o campioană de toamnă

Vezi și:Tragedie pentru căpitanul unei echipe din Bundesliga! I-a murit tatăl în tribună, în timp ce el dădea interviu

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează