INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA

S-a retras legendarul John Terry, cel care l-a înfuriat pe Dan Petrescu: ”Ne-am bătut de multe ori”

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 08 octombrie 2018 13:13

La 38 de ani, după două decenii la Chelsea, John Terry, agresivul stoper insular s-a oprit. A lăsat în urmă meciuri grele, ciocniri cu scântei, multe victorii. Și un mesaj emoționant pentru familie.

John Terry ar fi vrut să mai joace. Încă are acea pasiune arzătoare, pe care a avut-o întotdeauna. Fizic însă, îi este imposibil să mai reziste în fața energiei și entuziasmului tinerilor săi adversari.

Pe 7 decembrie, legendarul căpitan al lui Chelsea, unul dintre marii stoperi englezi ai ultimelor două decenii, va împlini 38 de ani. Și, după un sezon la Aston Villa, a decis că e momentul retragerii.

"Fără voi, nu aș fi reușit"

A postat un mesaj emoționant pe Instagram. Vorbește despre persoanele care i-au influențat cariera, despre cele trei cluburi, Chelsea, Nottingham și Aston Villa, și le mulțumește apropiaților. Familiei.

"Soția mea, Toni, și cei doi copii, Georgie și Summer, m-au susținut mereu în toți acești ani. Fără voi, nu aș fi reușit! Vă iubesc din inimă! Părinții, Sue și Ted, s-au sacrificat pentru mine când eram mic. Ei mi-au oferit șansa de a-mi împlini visul, devenind fotbalist profesionist".

Bătăile cu Dan Petrescu

Pasiunea lui, care l-a făcut să ardă ca o torță, l-a impus la Chelsea. S-a remarcat ca adolescent într-o echipă plină de nume mari, Desailly, Zola, Wise și Dan Petrescu. Avertiza vedetele că se apropia vremea lui. Dan n-a uitat nici debutul lui John Terry în tricoul albastru. Pe 28 octombrie 1998, la nici 18 ani, într-o partidă de Cupa Ligii, cu Aston Villa. Tânărul Terry, promovat curajos de Gianluca Vialli (care era manager-jucător), l-a înlocuit chiar pe român.

Bătrânul "tricolor", 30 de ani la acea vreme, s-a înfuriat și a refuzat să-i strângă mâna puștiului. "Ne bătuserăm de mai multe ori la antrenamente. John de-abia fusese luat în lot și voia să demonstreze imediat cât e de bun. Punea prea mult suflet și, uneori, totul se termina cu discuții aprinse. Și-a dat seama că sunt puternic și voia să-mi arate că e și mai puternic. Chiar de la prima lui ședință de pregătire, ne-am bătut destul de rău", a povestit Petrescu.

"Ce naiba crezi că faci?"

Și Terry își amintește foarte limpede un asemenea moment. "Străinii nu prea înghițeau tacklingurile mele dure la antrenament. După o astfel de intrare, Petrescu mi-a pus mâna în gât și m-a amenințat: «Ce naiba crezi că faci?». M-a salvat Wise, care a ţipat că dacă are ceva de comentat să i-o zică lui, nu tinerilor. Și acum, când ne revedem, eu și Dan râdem".

A părăsit Stamford Bridge în triumf. În 2017, odată cu al 5-lea său titlu de campion cucerit cu Chelsea. A plecat de la clubul vieții ca un învingător. Războinicul învingător.

20 de ani a jucat Terry la Chelsea, club la care a debutat în fotbalul profesionist

17 trofee a cucerit fundașul central la albaștri, inclusiv Champions (2012) și Europa League (2013)

717 meciuri a adunat Terry în toate competițiile la Chelsea, marcând 67 de goluri

78 de selecții are stoperul la naționala Angliei (2003-2012), pentru care a înscris 6 goluri

"Am văzut că John Terry este un jucător bun, dar nu mă gândeam că va fi chiar atât de bun" Dan Petrescu, fost jucător Chelsea

Asistentul lui Sarri?

După retragere, John Terry ar putea reveni la clubul vieții sale. Chelsea. Potrivit presei britanice, londonezul se gândește dacă să accepte oferta albaștrilor. Să facă parte din stafful lui Maurizio Sarri, managerul echipei de pe Stamford Bridge.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  08 Octombrie 2018, 14:22

Atunci, Dan Petrescu era considerat cel mai bun fundaş dreapta din lume şi era strigat într-o piesă muzicală ca fiind în echipa ideală...Nu uitaţi : şi Contra, după celebra finală Liverpool - Alaves 4-3, în care a făct ravagii pe dreapta şi a pus (cred) măcar două centrări de gol, a fost considerat cel mai bun fundaş dreapta din lume ! Până la bătaia cu Davids, la Milan...Indiferent că a continuat să fie, presa nu a mai scris...După ce Mutu a fost dat afară de la Chelsea, şeful de la London Bridge (fan Arsenal, "cum sunt adevăraţii fani", zicea el) mi-a spus că cel mai mare băutor şi cocainoman din fotbalul britanic era John Terry...Cei de la Chelsea ştiau asta dar...Mutu îi ataca poziţia lui Beckham, în fotbal şi ca imagine. Deloc întâmplător, au fost puşi la un concurs de jonglerii într-o reclamă. În plus, Mutu arăta mai bine şi începuse să ia divele la rând, cu multă reclamă (învăţat de Giovanni !). Ultima divă : din Israel. Beckham, patronul Chelsea şi Mourinho - toţi evrei...Beckham era mai mediatizat ca regina în Anglia ! În ian. 2009 eram la Londra. Venise într-o scurtă vacanţă. A fost aşteptat la aeroport şi condus până la ...Beckingham, emisiune de 2 ore, ca un mare eveniment !! Cum să-i ia locul Mutu (strigăt de luptă pe stadionul lui Chelsea, ca pe vremuri cu Uwe (Seeler) ?! Aşa că , din toţi jucătorii, cocainomani, a fost ales Mutu şi urmărit până la distrugere ! S-a dus la Juventus şi a avut parte de aceeaşi distrugere ca Ronaldo acum ! Inclusiv Moggi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează