INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MEXIC

S-a retras unicul căpitan care a participat la 5 Campionate Mondiale de fotbal

FOTO: Guliver/GettyImages +1   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 22 iulie 2018 19:06

Rafa Márquez, ex-Barcelona, și-a încheiat cariera la 39 de ani. ”E imposibil să mă despart de fotbal, așa că vom rămâne legați până la capăt”, a spus, emoționat, liderul Mexicului.

Pentru Mexic, Rafael Márquez e un erou. Pentru lumea întreagă, e un mare jucător. Unicul care a purtat banderola țării sale la cinci Mondiale. La primul, în 2002, avea 23 de ani, când selecționerul de atunci, Javier Aguirre, l-a numit căpitan. La ultimul, în 2018, avea 39 de ani.

Rafa anunțase încă din februarie că se va retrage. Acum, după turneul final, doar a confirmat această decizie pe rețelele de socializare.

"În 22 de ani, au fost multe sacrificii, eforturi, tristețe, uneori decepții, dar mult mai multe bucurii", a scris fundașul central, de două ori câștigător al Ligii Campionilor cu Barcelona.

Parcă vorbind cu fotbalul, Márquez i-a spus: "Mi-ai oferit atât de mult, niciodată nu te voi voi putea răsplăti pentru tot. E imposibil să mă despart de tine, așa că vom rămâne legați până la capăt". 

146 selecții a adunat Rafa Márquez la naționala Mexicului (1997-2018), marcând 19 goluri

615 meciuri a jucat Marquez la 6 echipe de club (26 de goluri) în întreaga carieră (1996-2018)

18trofee a strâns Marquez: 14 la club (10 cu Barcelona, inclusiv două Ligi) și 4 la națională

Vezi și: IDEO Zlatan Ibrahimovic is on fire! Supergol pentru suedez și o declarație de senzație: "Aveți noroc că n-am venit în SUA acum 10 ani, eram deja președinte!"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close