INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

S-a stins părintele Bresciei romena » Luigi Corioni a încetat din viață la 78 de ani

În sezonul 2014-2015, în care Gino Corioni a părăsit Brescia, clubul a retrogradat în liga a treia +2   FOTO
În sezonul 2014-2015, în care Gino Corioni a părăsit Brescia, clubul a retrogradat în liga a treia

Articol de - Publicat miercuri, 09 martie 2016 00:00

Luigi Corioni, care a lucrat în perioada 1991-1996 cu Mircea Lucescu, Hagi, Răducioiu, Sabău, Lupu și Mateuț, avea 78 de ani.

22 de ani s-a confundat cu destinul Bresciei, iar în 5 din aceștia a creat o legiune românească după Revoluție (1991-1996). Luigi Corioni, retras de la conducerea "rândunelelor" în 2014, s-a stins ieri la 78 de ani, după o lungă luptă cu cancerul.

El i-a făcut în Il Calcio o carte de vizită ca antrenor lui Mircea Lucescu: "Abia aici și-a început cariera într-un campionat civilizat. Mircea venea din România, unde nu era democrație și normalitate, cu atât mai puțin în fotbal".

"Putea avea succes în Serie A"

Convins de Il Luce, Corioni a transferat la Brescia nu mai puțin de 5 internaționali români, Hagi, Răducioiu, Sabău, Lupu și Mateuț, și a lansat destule tinere talente, Pirlo fiind cel mai elocvent exemplu.

"Mircea a făcut un salt important de la Brescia. Putea avea succes în Italia și când s-a întors la Inter. A ajuns între cei mai prestigioși tehnicieni ai Europei. Uitați-vă doar ce a făcut la Șahtior! A creat o formație uimitoare, de pe urma căreia patronul câștigă milioane de euro".

Corioni și Lucescu au rămas prieteni foarte buni de familie. Indiferent că antrena în Turcia sau Ucraina, nea Mircea și-a făcut vacanțele la Brescia, ajutându-l cu sfaturi pe "președintele" său.

I-a adus sponsor lui Dinamo

De la Corioni a venit primul sponsor din afara țării pentru Dinamo. Erau anii de după Revoluție, când fosta echipă a lui Mircea Lucescu a îmbrăcat tricouri cu Saniplast pe piept. Era una dintre firmele controlate de președintele Bresciei, cunoscută în Italia în domeniul dotărilor pentru băi.

"Mircea Lucescu a fost de departe, alături de Guardiola, cel mai valoros tehnician pe care l-am avut la Brescia. Nu e doar antrenor, ci un maestru al fotbalului"
Luigi Corioni, fost președinte Brescia

"Are o calitate destul de rară în lumea antrenorilor. Nu-și impune ideile jucătorilor, dar înțelege instant unde pot evolua ca să dea randamentul cel mai bun"
Luigi Corioni, fost președinte Brescia

"Speram că ziua aceasta tristă să nu vină niciodată. Corioni a avut pasiune și competență rare în fotbal. Sunt sigur că va organiza o echipă și în Paradis"
Roberto Baggio, fost jucător al Bresciei

"Fără Corioni, Brescia riscă să rămână fără fotbal. Împreună am încercat să facem clubului și o imagine internațională, atmosfera respira entuziasm"
Mircea Lucescu, fost antrenor Brescia

2promovări și 2 retrogradări succesive în și din Serie A plus Cupa Anglo-Italiană (1994) a avut Brescia în era Corioni cu Mircea Lucescu antrenor

15înfrângeri consecutive a avut Brescia cu Lucescu în sezonul 1994-1995, pe care l-a încheiat cu doar 12 puncte

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează