INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Moartea lui Toto Cutugno a îndurerat și lumea fotbalului italian » Legendarul cântăreț a fost un mare fan al lui Milan

Articol de - Publicat marti, 22 august 2023 20:18 / Actualizat marti, 22 august 2023 20:52

Toto Cutugno a decedat în această după-amiază, la 80 de ani, după o lungă suferință. Celebrul cântăreț italian ținea cu rossonerii și s-a întreținut cu Mourinho într-un zbor spre București, vorbind despre muzică și cultura pop italiană.

Moartea lui Toto Cutugno a îndurerat și lumea fotbalului italian. Legendarul cântăreț, care a vândut peste 100 de milioane de discuri în carieră, s-a stins după lunga suferință provocată de o tumoare la prostată. A murit la Milano în spital, după mai multe luni în care a fost internat la San Raffaele. 

Participant frecvent la Festivalul de la Sanremo și câștigător în 1990 al concursului Eurovison, la Zagreb, cu melodia Insieme: 1992, Cutugno a fost și un mare pasionat de fotbal. Salvatore ținea cu AC Milan și a trăit mari satisfacții alături de echipa rossonera, ce domina Europa în perioada în care avea un extraordinar succes și celebrul solist. 

L'Italiano, hitul lansat în 1983, a devenit rapid un triumf de top în Europa.

Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
+15 FOTO

Toto Cutugno era prieten bun cu Jose Mourinho

Legăturile sale cu fotbalul au fost destul de adânci. Il Foglio scria recent despre modul în care Toto l-a cunoscut pe Jose Mourinho. Tehnicianul portughez l-a întâlnit în avion într-o cursă Milano - București, în timpul zborului discutând despre muzică și cultura pop italiană. 

The Special One mergea în capitala României pentru a vedea meciul România - Franța și a-i vedea la lucru pe Cristi Chivu și Patrick Vieira, elevii săi de la Inter.în perioada 2008-2010.

Coloană sonoră pentru prezentarea unui antrenor la Fiorentina

Melodia arhicunoscută și care a rămas multe săptămâni în topurile din Italia, L'Italiano, a fost folosită și la prezentarea oficială a antrenorului Vincenzo Italiano la Fiorentina, în iunie 2021. 

Cuvintele „lasciatemi cantare con la chitarra in mano” au rezonat perfect cu alegerea echipei viola. Extraordinarul hit a ajuns să fie cunoscut și fredonat peste tot și folosit de sportivii altor națiuni. 

În noiembrie trecut, francezii de la Telefoot au lansat o reclamă fotbalistică cu un videoclip în care Olivier Giroud (atacantul lui Milan) se plimbă într-o mașină, ascultând la radio și rostind versurile lui L'Italiano.

Toto Cutugno a avut priză și la Formula 1

Melodiile lui Cutugno au făcut casă bună și cu Formula 1. Aceeași L'Italiano a fost intonată de Sebastien Vettel la sfârșitul cursei de pe circuitul de la Singapore, în 2015, câștigată de pilotul german la bordul unui Ferrari și al cărei refren a fost modificat.în „lasciatemi guidare..." (lăsați-mă să conduc). Era un mod de a aduce un omagiu scuderiei de la Milanello.

„Fotbalul italian a pierdut o legendă” » Mesajul lui Pep Guardiola pentru fostul său antrenor din Serie A
ITALIA
„Fotbalul italian a pierdut o legendă” » Mesajul lui Pep Guardiola pentru fostul său antrenor din Serie A

Toto Cutugno nu mai putea da concerte

În ultima vreme, Toto s-a confruntat cu mari probleme de sănătate. În 2007, a fost operat la prostată, iar în 2018 a fost obligat să anuleze un concert în Belgia din cauza căldurii excesive. 

În perioada recentă starea i s-a agravat. I s-a extirpat un rinichi și nu mai reușea să se ridice la pretențiile publicului său. „Nu mai pot să merg mult și mă ajut la mers de un cadru. Nu mai rezist trei ore în picioare ca să cânt”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Incidente grave la Ajaccio - Bordeaux » Fanii oaspeților au provocat întreruperea jocului pentru o oră!

Pep Guardiola i-a găsit înlocuitor lui Riyad Mahrez » 60 de milioane de euro plătesc „cetățenii”, fotbalistul vine la vizita medicală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
boierasul
boierasul  •  23 August 2023, 07:07
Postat de VanBasten pe 22 August 2023, 21:23

La articolul despre moartea lui Balaceanu Stolnici n-ati lasat comentariile active. Oare pentru ca a fost un turnator de cea mai joasa speta?!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

blackseacoast
blackseacoast  •  22 August 2023, 22:35

Lăsați-l să cânte !

maradona79
maradona79  •  22 August 2023, 22:10

Borcea il prefera oricum pe Al Bano.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează