INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

S-au înființat în 2009, iar acum sunt la egalitate cu Bayern în vârful Bundesligii! Unde se opresc?

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat luni, 07 noiembrie 2016 15:28

Nou-promovata RB Leipzig a reuşit o performanță incredibilă la sfârşitul săptămânii, egalând-o pe Bayern în clasamentul Bundesliga.

Leipzig a învins Mainz pe teren propriu în etapa a 10-a, cu scorul de 3-1, obținând a şaptea victorie stagională, acumulând 24 de puncte, acelaşi număr ca Bayern Munchen, campioana en-titre și liderul din Bundesliga.

Clubul nou-promovat a fost înființat abia în anul 2009. De atunci a promovat treptat în fiecare eşalon și și-a făcut debutul în prima ligă în acest sezon.

Performanța celor de la Leipzig este cu atât mai impresionantă mai ales că a învins echipe precum Borussia Dortmund sau Wolfsburg.

Nemții se bazează în mare parte pe nucleul care a reuşit promovarea în Bundesliga, fotbalişti tineri în mare parte, austrieci, veniți de la "sora" Salzburg, dar şi germani, atacantul danez Poulsen sau mijlocaşul lateral suedez Forsberg.

Doar doi jucători importanți au sosit în perioada de mercato din vară, Werner, transferat de la Stuttgart sau grecul Papadopoulous, împrumutat de la Leverkusen.

Chiar dacă peformanța le-a adus admirație din partea rivalilor, există şi voci care critică faptul că echipa a reuşit cinci promovări în opt ani, în mare parte bazate pe infuzia de capital venită de la sponsorul principal.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (3)
nope
nope  •  07 Noiembrie 2016, 20:43
Postat de catalynn pe 07 Noiembrie 2016, 16:45

Un fel de Unirea Urziceni :-)))

Sa i compari pe cei de la Red Bull cu Bucsaru e parca prea mult. In alta ordine de idei , Leptzig si Hoffenheim sunt cele mai interesante echipe din bundesliga sez asta. Deocamdata cele doua arata un fotbal mai frumos decat mai titratele bayern si dortmund. Ar fi tare sa reuseasca sa castige campionatul una dintre cele doua !

catalynn
catalynn  •  07 Noiembrie 2016, 16:45
Postat de mariuss72 pe 07 Noiembrie 2016, 16:12

Leicester in varianta nemteasca, ba chiar si mai tare daca tinem cont ca e o nou promovata.

Un fel de Unirea Urziceni :-)))

mariuss72
mariuss72  •  07 Noiembrie 2016, 16:12

Leicester in varianta nemteasca, ba chiar si mai tare daca tinem cont ca e o nou promovata.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close