INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

UPDATE Ucrainenii au luat decizia finală: ce se întâmplă cu sezonul 2021/2022! Rezultatul care îl poate costa pe Lucescu prezența în grupele Ligii Campionilor

Articol de GSP - Publicat marti, 26 aprilie 2022 18:12 / Actualizat marti, 26 aprilie 2022 18:24

Liga Profesionistă din Ucraina s-a întrunit astăzi și decis să încheie oficial sezonul 2021/2022.

UPDATE 18:10 / Decizia finală a Ligii Profesioniste din Ucraina

Liga Profesionistă de Fotbal din Ucraina a anunțat decizia finală cu privire la sezonul 2021/2022. Titlul nu va fi acordat, iar echipele participante în cupele europene vor fi stabilite potrivit clasamentului din momentul întreruperii. 

Șahtior și Dinamo Kiev vor merge în preliminariile Ligii Campionilor. Dnipro-1 va evolua în preliminariile Europa League, în timp ce Zorya și Vorskla se vor înscrie în Conference League. 

Mircea Lucescu le-a explicat germanilor, înaintea amicalului cu Borussia: „Am fost înțeles greșit”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Mircea Lucescu le-a explicat germanilor, înaintea amicalului cu Borussia: „Am fost înțeles greșit”

Remiza care complică totul pentru Mircea Lucescu

În clasamentul „înghețat” după 18 runde, cel în funcție de care s-au stabilit participantele în cupele europene, Dinamo Kiev ocupa poziția secundă, la două puncte în spatele lui Șahtior. Formația lui Mircea Lucescu a remizat în ultimul meci oficial disputat pe plan intern, pe 12 februarie 2021, 1-1 cu Zorya, iar din cauza acestui rezultat va avea un parcurs mult mai dificil în preliminariile Ligii Campionilor. 

Dinamo Kiev va fi distribuită pe traseul non-campioanelor, în turul 2 preliminar, unde adversarele sunt mai valoroase, ocupantele locurilor 3 din Portugalia sau Franța, și ocupantele locurilor secunde din campionate precum Belgia, Turcia sau Olanda. Șahtior va merge direct în play-off-ul UCL, pe ruta campioanelor, unde evită adversare din campionatele importante.

Ședință decisivă în fotbalul din Ucraina

Campionatul Ucrainei nu poate fi reluat în condițiile în care Rusia își continuă ofensiva. Liga Profesionistă de la Kiev a convocat o ședință de urgență în care ar fi decis să pună punct sezonului. 

Cupa Ucrainei va fi anulată, iar în cupele europene vor merge Șahtior, Dinamo Kiev, Zorya, Dnipro-1 și Vorskla. Toate au confirmat că vor depunde dosarul de licențiere la UEFA. În aceste condiții, Dinamo Kiev ar urma să evolueze în preliminariile Ligii Campionilor, pe ruta non-campioanelor. 

13 titluride campioană a Ucrainei avea în palmares Șahtior, până în acest sezon

Toate deciziile urmează să fie validate și puse în aplicare săptămâna viitoare, în cadrul Comitetului Executiv al Federației din Ucraina.

VIDEO Mircea Lucescu și Dinamo Kiev, în „Turneul pentru face”

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Paul Pogba e ca și plecat de la Manchester United » Gestul care l-a dat de gol

AC Milan se vinde la finalul săptămânii » Sumă colosală plătită de un fond de investiții din Bahrain

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close