INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Campionat cu 19 echipe? » Formația care poate fi exclusă de Revelion din Serie A

Frank Ribery în duel cu D' Ambrosio, în Salernitana - Inter 0-5
Foto: Imago
Frank Ribery în duel cu D' Ambrosio, în Salernitana - Inter 0-5 Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 22 decembrie 2021 14:17 / Actualizat miercuri, 22 decembrie 2021 15:18

Udinese - Salernitana din ultima etapă a turului, nejucat din cauza Covid, s-ar decide la „masa verde”. Așteptând recursul la comisii, oaspeții pot fi excluși din Serie A.

De la Juventus - Napoli și Lazio - Torino în sezonul trecut la Udinese - Salernitana acum. Fotbalul italian intră din nou în haos. Covid provoacă iar mari probleme și fotbalul de pe continent nu va scăpa de el prea curând. 

Iar s-a întâmplat să vedem un stadion aproape gol, înaintea Crăciunului, „Dacia Arena” din Udine, unde nu s-a mai prezentat formația oaspete, ci doar o duzină de suporteri porniți în călătoria speranței de la Salerno și care au pus un banner în afara stadionului: „Eliberați Salernitana!”.

Lotito are și Lazio

45 de minute regulamentare a așteptat arbitrul înainte de a fluiera finalul. Adversarii friulanilor au rămas acasă, opriți de autoritățile sanitare să facă deplasarea și e de urmărit dacă se va decide 3-0 la „masa verde” sau se va opta pentru rejucare, după recurs, cum a reușit Napoli. 

Nou-promovata e și așa ultima la finalul turului, cu puține șanse de a rămâne în massima divisione, dar 2022 ar putea-o găsi exclusă dintre granzi. „Nu poate exista o dublă proprietate în aceeași ligă. Dacă Salernitana nu e vândută până la 31 decembrie, este out”, a întărit președintele federal Gabriele Gravina.

Mai au opt zile

Controversatul Claudio Lotito e proprietarul lui Lazio, dar și al Salernitanei, fapt interzis și în Italia. Salernitana mai are la dispoziție nouă zile pentru a-și găsi un nou patron. Și dacă nu apar noi investitori, „i granata” vor fi excluși din Serie A și campionatul va avea o echipă mai puțin în retur. 

„Mă întrebați dacă întrecerea poate fi afectată în planul corectitudinii? Ar putea fi și dacă Salernitana rămâne în Serie A”, a comentat Gravina. Toate rezultatele i se vor anula și de câștigat au echipele ce pierduseră puncte cu cei din Campania, Venezia, Genoa, Verona și Cagliari.

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Xavi, nemulțumit de „centralul” de la meciul cu Sevilla: „Arbitrul ar trebui să țină o conferință de presă”

Încă un eșec pentru Galatasaray, Cicâldău „dat dispărut”: „L-a văzut cineva pe băiatul ăsta?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  22 Decembrie 2021, 18:41

Faceti ba 16 nu fiti prosti!

764468963651742
Ilie Golombioschi  •  22 Decembrie 2021, 18:39

Faceti ba 16 nu fiti prosti!

caminero
caminero  •  22 Decembrie 2021, 17:22

Accademica di Clinceni ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează