INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

VIDEO Imagini incredibile de la ultimul meci al lui Beșiktaș » Un fan a intrat pe teren și a lovit mai mulți fotbaliști. Ce s-a întâmplat după aceea

Articol de GSP - Publicat luni, 05 septembrie 2022 16:06 / Actualizat luni, 05 septembrie 2022 17:22

Beșiktaș s-a impus cu 3-2, în deplasare, în fața celor de la Ankaragucu în etapa a 5-a din campionatul Turciei. Partida a fost marcată de un incident incredibil. Un fan al celor de la Ankargucu a pătruns pe teren și i-a lovit pe jucătorii alb-negrilor.

Beșiktaș se află pe primul loc în Turcia, după victoria cu Ankaragucu din deplasare, cu 13 puncte din 5 etape. Formația la care evoluează Dele Alli a trăit un caz asemănător meciului dintre FCSB și Petrolul, din 2011, când un fan a pătruns pe teren și l-a lovit pe George Galamaz.

Salih Ucan a fost lovit de un huligan

La finalul partidei, un fan a lui Ankargucu a pătruns pe teren și a mers până la grupul jucătorilor lui Beșiktaș, unde l-a lovit pe mijlocașul Salih Ucan. 

Același fan a apucat să-i lovească și atacanții Cenk Tosun și Weghorst, ca mai apoi să fie pus la pământ de mijlocașul defensiv Josef Souza. La fel ca și în cazul Martinovici, arbitrul l-a eliminat pe Sousa.

Vicepreședintele lui Beșiktaș e revoltat

Engin Baltici, vicepreședintele lui Beșiktaș, a explicat în presa din Turcia că nu este de acord cu decizia arbitrului și că va contesta cartonașul primit de Sousa.

„În timp ce un fan care alerga 80 de metri i-a lovit pe jucătorii noștri, jucătorul nostru Josef, care a vrut să-și protejeze prietenii, a primit un cartonaș roșu. Cartonașul roșu al lui Josef trebuie revocat. 

Vom insista asupra acestui lucru. Cine ar fi primit cartonașul roșu dacă Josef ar fi intervenit asupra atacantului pentru a-l proteja pe arbitru?”, a spus Baltici.

Ce s-a întâmplat în 2011 la Ploiești

Un caz asemănător a avut loc în 2011 în Liga 1, la meciul dintre Petrolul Ploiești- Steaua (n.r. - așa cum se numea atunci FCSB). Dragoș Enache, un suporter al Petrolului a pătruns pe teren și l-a lovit cu pumnul în zona capului pe George Galamaz. 

Novak Martinovici a intervenit atunci și l-a pus la pământ pe suporterul „lupilor galbeni”, iar ulterior a fost ajutat și de portarul Răzvan Stanca în lupta cu fanul respectiv. 

Arbitrul Robert Dumitru i-a eliminat atunci pe Novak Martinovici și pe Răzvan Stanca, dar cartonașele celor doi au fost contestate, primind zero etape de suspendare.

Petrolul a primit atunci interdicția de a juca cu spectatori următoarele 6 partide, iar FCSB a câștigat meciul la „masa verde”.

Citește și alte știri din fotbalul internaional: 

Manchester United a măturat liderul Arsenal și Ten Hag bifează primele performanțe: „S-a schimbat spiritul”
MANCHESTER UNITED
Manchester United a măturat liderul Arsenal și Ten Hag bifează primele performanțe: „S-a schimbat spiritul”
Răzvan Lucescu, după derbyul Salonicului: „Nu sunt arogant, dar noi suntem la alt nivel”
GRECIA
Răzvan Lucescu, după derbyul Salonicului: „Nu sunt arogant, dar noi suntem la alt nivel”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
contrabas3
contrabas3  •  05 Septembrie 2022, 19:22

“… dacă Josef ar fi intervenit asupra atacantului pentru a-l proteja pe arbitru…” — corect este “…asupra Atacatorului…”, atacant fiind cel care dă goluri. :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează