INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Salutul eroilor » Van Nistelrooy s-a retras definitiv! Del Piero, despărţire de Juve. Inzaghi a plecat de la Milan

Cel mai bun atacant olandez din ultimii 15 ani e aruncat spre cer de coechipierii de la Malaga // Foto: Reuters +5   FOTO
Cel mai bun atacant olandez din ultimii 15 ani e aruncat spre cer de coechipierii de la Malaga // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 15 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 14 mai 2012 21:25

La 35 de ani, olandezul "Van Gol", un prădător al careului, renunţă la fotbal după un ultim sezon la Malaga.

Duminică, o zi a retragerilor, a despărţirilor. Cea mai importantă, Ruud van Nistelrooy. Vînătorul de goluri batav a spus stop: "A fost o aventură minunată, acum s-a terminat".

La 35 de ani, atacantul care a impresionat la Man. United şi Real Madrid, marcînd 60 de goluri în Liga Campionilor - locul 2 all-time, după Raul (71) -, a dezvăluit ieri că a atins limitele fizice şi îi este imposibil să mai continue.

Tocmai se calificase cu ultima sa echipă, Malaga, în Champions, dar a refuzat această şansă: "Din martie mă hotărîsem. Sînt fericit că am avut puterea să renunţ".

Tot în week-end, Filippo Inzaghi, 38 de ani, a părăsit Milanul după 11 sezoane pe "San Siro". Se părea că se va retrage şi el, însă italianul încă se gîndeşte dacă va mai apărea pe teren sau nu. În acelaşi timp, Alessandro Del Piero, 37 de ani, care a jucat aproape întreaga carieră la Juventus, caută o altă echipă. Cel mai probabil, din Anglia!

"Nu mai pot. Fizic, mi-am atins limitele. Mi-ar fi plăcut să mai simt aerul Ligii Campionilor, dar mi-e imposibil să mai joc la acest nivel" (Ruud van Nistelrooy, atacant Malaga)

347 de goluri în 589 de meciuri a marcat Van Nistelrooy la club; plus 35 de reuşite în 70 de selecţii pentru Olanda

11 trofee a cucerit "Van Gol" în 19 ani cu 7 echipe: Den Bosch, Heerenveen, PSV, Man. United, Real Madrid, Hamburg şi Malaga

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
rvulpea
rvulpea  •  15 Mai 2012, 14:18

del piero il are in brate pe sasha, cel mai mic dintre copii lui ... macar cititi ce scrie pe tricoul copilului, daca nu va puteti informa ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează