INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Salvatorul lui Real iubeşte Barca! » Madridul l-a luat ieri pe Luka Modrici. În 2008, croatul-minune visa la Barcelona

Şi viitorul familiei Modrici se leagă de Real Madrid: Ivano, puştiul mijlocaşului, se îndreaptă cu mingea la picior spre tatăl său // Foto: Reuters +1   FOTO
Şi viitorul familiei Modrici se leagă de Real Madrid: Ivano, puştiul mijlocaşului, se îndreaptă cu mingea la picior spre tatăl său // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 28 august 2012 00:00 / Actualizat luni, 27 august 2012 20:57

Transferul lui Modrici de la Tottenham vine la timp: echipa blanco nu a mai avut de 39 de ani un start de campionat atît de slab. Dar catalanii n-au uitat declaraţia croatului: "De mic ţin cu Barcelona!"

De cel puţin o lună era aşteptat transferul lui Modrici la Real Madrid. S-a realizat acum, într-un moment critic pentru clubul blanco: un egal şi un eşec (1-2 cu Getafe) în primele două etape, cel mai slab început de campionat după 39 de ani. Completat de înfrîngerea de la Barcelona, din turul Supercupei Spaniei, şi de nervii lui Mourinho, care se ceartă cu toată lumea, inclusiv cu propriii jucători.

În această atmosferă sumbră, Luka (27 de ani pe 9 septembrie), salvatorul Madridului, a intrat pe "Bernabeu" zîmbind. Alături de el, Ivano, fiul în vîrstă de doi ani, soţia Vanja şi chiar tatău său, Stipe, fost luptător în armata croată. "Sînt mîndru că am semnat cu Real. Joc la cea mai mare echipă din istorie", au fost primele sale cuvinte la oficializarea trecerii de la Tottenham. Şi încă ceva: "Sînt gata de confruntarea cu Barcelona".

Pasiunea pentru blaugrana
Barca, pasiunea lui Modrici de cînd era copil. "De mic iubesc culorile blaugrana", a mărturisit mijlocaşul croat în 2008, cînd clubul catalan s-a luptat să-l cumpere de la Dinamo Zagreb. "E o onoare că Barcelona se interesează de mine. Ar fi un vis împlinit să ajung pe Camp Nou. Mi-ar plăcea numărul 14, purtat cîndva de Cruyff, idolul meu".

Atunci, Tottenham s-a mişcat mai repede şi a avut o ofertă mai bună: 21 de milioane de euro. Şi nici acum nu este Barca. E Real Madrid.

22,5 milioane de euro va fi salariul total al lui Modrici în cei 5 ani de contract cu Real Madrid

35 de milioane de euro va primi Tottenham pentru acest transfer; alte 7 milioane depind de performanţele croatului la Madrid

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
kpaxcmdr
kpaxcmdr  •  29 August 2012, 00:49

Nu-l vad "salvatorul" lui Real Madrid.Suma transferului (35-42 milioane de euro) este de-a dreptul ridicola!Dar la cum se arunca cu banii in fotbalul european si la datoriile pe care le au cluburile mari,este un mizilic...Are 27 de ani si nu a facut mare brinza pe unde a fost.Nu-i trebuie decit o accidentare,care sa-l tina pe tuse vreo 6-8 luni si gata,se incheie si subiectul asta.Sa auzim numai de bine.

fanreal.madrid
fanreal.madrid  •  28 August 2012, 15:05

Iubește atât de mult iubește Barcelona că a refuzat 3 luni să se antreneze, cumulând amenzi în valoare de 60.000 de lire sterline pentru a ajunge la Real Madrid.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează