INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Condamnarea a fost confirmată » Ce pedeapsă a primit Santi Mina, atacantul Celtei Vigo, pentru abuz sexual

Santi Mina // Foto: Imago
Santi Mina // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 19 iulie 2023 22:15 / Actualizat miercuri, 19 iulie 2023 22:31

Santi Mina (27 de ani), atacantul Celtei, va petrece patru ani în închisoare. Sentința Înaltei Curți din Almeria a fost menținută azi de Curtea Superioară de Justiție din Andalusia. Fotbalistul spaniol mai are doar o cale de atac.

Santi Mina n-a avut câștig de cauză nici la recursul făcut la Curtea Superioară de Justiție din Andalusia. Atacantul Celtei Vigo, ex-Valencia, a fost condamnat la 4 ani de închisoare, fiind găsit vinovat de abuz sexual. Aceeași pedeapsă o primise la prima instanță judecătorească, Înalta Curte din Almeria. 

Spaniolul de 27 de ani a fost absolvit însă de capul inițial de acuzare, viol, pentru care Procuratura ceruse 8 ani după gratii, iar acuzarea chiar 9 ani și jumătate!

Titular din La Liga condamnat astăzi la 4 ani de închisoare pentru abuz sexual! Decizia nu e definitivă
LA LIGA
Titular din La Liga condamnat astăzi la 4 ani de închisoare pentru abuz sexual! Decizia nu e definitivă

Victima lui Santi Mina, puternic afectată

De asemenea, tot astăzi s-a decis înjumătățirea daunelor morale ce vor fi suportate de Santi Mina, de la 50.000 la 25.000 de euro, și fotbalistul are interdicția de a se apropia la mai puțin de 500 de metri de victimă timp de 12 ani.

Fapta a fost comisă pe 16 iunie 2017, dimineața, în jurul orei 4:30. Mina, care juca atunci la Valencia (2015-2019), a abuzat sexual de o tânără și totul s-a petrecut în duba unui alt jucător, David Goldar (Ibiza, D2), care era parcată în apropierea unui nightclub din Mojacar (Almeria).

Victima a fost puternic afectată, suferind de depresie și stres post-traumatic. În același caz, Goldar a scăpat basma curată, tribunalul din Almeria, considerând că nu se face vinovat și nu i-a fost complice lui Mina.

Santi Mina se antrenează singur

Mina, care se antrenează singur, departe de colegii săi care au plecat în cantonament la Algarve, mai are doar o cale de atac a condamnării, la Curtea Supremă. Contractul său cu Celta expiră în 2024, iar în sezonul trecut el a fost împrumutat la Al-Shabab. Clubul din Vigo i-a propus să-l împrumute și în sezonul viitor sau să rezilieze acordul, însă atacantul a refuzat ambele variante.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Super-transfer făcut de Guardiola » Jucătorul de 92 de milioane de euro a făcut vizita medicală „în secret” și semnează cu City

Alex Cicâldău, aproape să schimbe echipa! Detalii de la negocieri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Eu.Sa.Fiu.Sanatos
Eu.Sa.Fiu.Sanatos  •  20 Iulie 2023, 16:36

the victim had returned to the footballers' caravan to spend the night with Goldar, when Mina entered undressed and blocked the exit. He then penetrated her mouth with his genitalia and her genitalia with his fingers, causing injuries. While the victim's account was consistent, Mina's testimony varied and was different to that of Goldar

Vezi toate comentariile (1)
Comentează