INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2022 FEMININ

video+foto Garanția trofeului » Cine s-a aflat în spatele succesului Angliei la Campionatul European de fotbal feminin

Sarina Wiegnam (cu trofeul în mână) // Foto: Getty Images +18   FOTO
Sarina Wiegnam (cu trofeul în mână) // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 01 august 2022 20:13 / Actualizat luni, 01 august 2022 20:39

Olandeza Sarina Wiegman (52 de ani) este primul selecționer care câștigă Euro cu două naționale diferite. Consecutiv: în 2017, cu Țările de Jos, și în 2022, cu Anglia.

Până în 2017, naționala feminină a Olandei nu se apropiase niciodată de titlul continental. Până în 2022, selecționata Angliei nu câștigase niciodată Euro. Sarina Wiegman, 52 de ani, a unit ambele echipe într-o performanță istorică, similară.

Trasee perfecte pentru Sarina Wiegman

  • În ianuarie 2017, cu numai șase luni înainte de startul turneului final, Wiegman a fost numită selecționer. În vara ce a urmat, batavele au devenit campioanele Europei chiar acasă, în Țările de Jos. Un traseu excelent: 6 meciuri, 6 victorii, golaveraj 13-3.
  • În septembrie 2021, la zece luni de CE 2022, a preluat oficial Anglia, propulsând-o spre ultima limită. Trofeul continental, tot acasă, în Insulă. Un parcurs și mai bun decât al olandezelor: 6 partide, 6 succese, golaveraj 22-2. Cu 2-1 după prelungiri în finala contra Germaniei. Pe Wembley.

65.000de euro au primit jucătoarele engleze pentru titlul european; jucătorii naționalei masculine aveau promis un bonus de 440.000 € dacă ar fi câștigat Euro 2020 (învinși în finală)

+14 FOTO

Sarina Wiegman, selecționer Anglia: „Lansăm o schimbare în societate”

Sarina, care a aliniat același „11” în toate cele șase întâlniri, este primul selecționer care câștigă Euro cu două naționale diferite. În două turnee succesive. Și întâiul antrenor străin care câștigă o finală.

„Prin acest triumf, fără precedent, lansăm o schimbare în societate, pentru locul femeii în Anglia, în Europa, în lume”, a afirmat Wiegman. 

Șapte mii de oameni le-au sărbătorit azi pe „leoaice” la Londra, în faimoasa Trafalgar Square. Totul datorită Sarinei.

87.192de spectatori au fost duminică pe Wembley, la finala CE, cea mai mare asistență înregistrată la un meci de Euro (și masculin, și feminin)

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Trucul anului în fotbal! Faza neverosimilă din Supercupa Germaniei care i-a bulversat pe fotbaliștii lui Bayern

Nu e glumă! Fotbalistul care a retrogradat cu Dinamo a semnat cu Bayern Munchen!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
propaganda
propaganda  •  02 August 2022, 02:15

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

radumatei
radumatei  •  01 August 2022, 22:01

Chiar era nevoie de „o schimbare în societate, pentru locul femeii în Anglia”. Adică, sigur, Marea Britanie e condusă de 70 de ani de o femeie, a avut o femeie prim-ministru în anii 1980, încă una acum cîțiva ani dar dom'le, înțelegi că femeile din Anglia trebuiau să câștige un turneu de fotbal ca să scape de sub jugul malefic al bărbaților.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close