INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Scandal imens la Ajax! Directorul sportiv a transferat un jucător printr-o inginerie financiară

Sven Mislintat de la Ajax, foto: Imago
Sven Mislintat de la Ajax, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023 17:49 / Actualizat miercuri, 20 septembrie 2023 17:49

E anchetă la Ajax și Sven Mislintat, devenit în luna mai directorul sportiv al „lăncierilor”, riscă să fie concediat de club. Germanul l-a convins pe fundașul stânga Borna Sosa să treacă la agenția de impresariat AKA Global, care deține acțiuni la firma la care este el patron. Apoi, l-a transferat de la Stuttgart la Ajax prin AKA Global.

Din iunie, de când a schimbat conducerea clubului și a echipei, inclusiv director general, director sportiv și antrenor, Ajax a cheltuit 109,3 milioane de euro pentru 12 jucători noi. A vândut și mai bine, a rămas cu un plus de 47,1 milioane în mercato, dar „lăncierii" s-au prăbușit.

După patru etape, sunt pe locul 12 în Eredisivie, cu numai cinci puncte (o victorie, două egaluri, o înfrângere), la șapte de Top 3, PSV EIndhoven, Alkmaar și Twente.

Cum s-a apărat România la UEFA în cazul incidentelor de la meciul cu Kosovo » În ce categorie a încadrat forul european cazul
APĂRARE
Cum s-a apărat România la UEFA în cazul incidentelor de la meciul cu Kosovo » În ce categorie a încadrat forul european cazul

Marco van Basten: „Sven Mislintat trebuie să plece!"

Atmosfera era deja sumbră la Amsterdam. Marco van Basten și Rafael van der Vaart, foști mari jucători ai roș-albilor, acum analiști sportivi, au cerut îndepărtarea directorului sportiv, germanul Sven Mislintat (venit în luna mai).

„El e vinovat de o campanie de achiziții slabă. Au fost aduși jucători modești, departe de nivelul lui Ajax. Această situație trebuie să înceteze, iar Mislintat să plece", au tunat într-o singură voce Van Basten și Van der Vaart.

Sven Mislintat l-a convins pe Borna Sosa să schimbe agenția de impresariat

Între timp, a ieșit scandal uriaș la club, tot din cauza lui Mislintat. Potrivit De Telegraaf și NOS, directorul sportiv a insistat ca Ajax să-l transfere pe croatul Borna Sosa, de la Stuttgart, cu 8 milioane de euro.

Dar s-a aflat acum că fundașul stânga e impresariat de o agenție care are acțiuni la compania lui Mislintat! Și chiar Mislintat l-a convins pe jucător să semneze cu acea firmă!

Sven Mislintat l-a transferat pe Borna Sosa în ultima zi de mercato

Pe 26 iunie, la cinci săptămâni după ce a fost numit director sportiv la Ajax, Mislintat a devenit principalul acționar (35%) al companiei Matchmetrics GmbH, care deține un sistem de informații pentru scouting în fotbal.

În acea zi, firma germană de impresariat AKA Global (condusă de Arthur Beck și Kerim Cerit) a primit acțiuni la Matchmetrics. Și, pe 1 septembrie, ultima zi de transferuri, Sosa a ajuns la Ajax, tranzacție intermediată de AKA Global. A trecut la AKA Global chiar înaintea transferului.

Ajax nu a știut de toate aceste legături dintre Mislintat, cele două firme și Borna Sosa. Și a cerut imediat deschiderea unei investigații externe, independente. În același timp, asociația fanilor lui Ajax așteaptă demiterea lui Mislintat: "Dacă e vinovat, nu mai există decât o singură rezolvare. Să plece!".

Citește și: 

Thriller cu șase goluri în Țara Bascilor! Echipa lui Cristi Chivu, egalată în minutul 90 în grupele Youth League

Erou și gafeur! Portarul Israelului a intrat în istoria Ligii Campionilor! » Dar a și greșit uluitor la un gol în Manchester City - Steaua Roșie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează