INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POLONIA

Scandal IMENS! Președintele federației din Polonia a invitat într-o deplasare cu naționala un condamnat la închisoare pentru trucarea de meciuri

Miroslaw Stasiak, stânga, și președintele Federației din Polonia, foto: Onet
Miroslaw Stasiak, stânga, și președintele Federației din Polonia, foto: Onet

Articol de - Publicat vineri, 14 iulie 2023 14:57 / Actualizat vineri, 14 iulie 2023 14:57

Prezența afaceristului Miroslaw Stasiak în delegația forului polonez la meciul naționalei în Moldova a șocat la Varșovia, acesta fiind condamnat la 3 ani de închisoare pentru blaturi. Cezary Kulesza, președintele federației, a dat vina întâi pe un sponsor, dar chiar el l-ar fi invitat pe Stasiak.

Fierbe fotbalul polonez de mai multe zile. Președintele federației (PZPN), Cezary Kulesza, e sub foc încrucișat și se încurcă în minciuni, după dezvăluirea făcută de SportoweFakty.

MApN & CSA Steaua șochează » Au închiriat stadionul Ghencea pentru un eveniment fără nicio legătură cu fotbalul: „Să-i celebrăm pe inginerii care construiesc viitorul României!”
EVENIMENT
MApN & CSA Steaua șochează » Au închiriat stadionul Ghencea pentru un eveniment fără nicio legătură cu fotbalul: „Să-i celebrăm pe inginerii care construiesc viitorul României!”

Miroslaw Stasiak, exclus 10 ani din fotbal

Cotidianul din Varșovia a scos la lumină faptul că printre invitații PZPN la Chișinău, pentru meciul contra Moldovei din preliminariile Euro 2024 (2-3), pe 20 iunie, s-a aflat și Miroslaw Stasiak.

Un afacerist arestat în 2006 și condamnat sub 43 de capete de acuzare pentru trucarea meciurilor în campionatul polonez. Sentința: trei ani de închisoare, exclus pe viață din sport (ulterior, pedeapsa a fost redusă la 10 ani de suspendare) și amendat cu 44.000 de euro!

Președintele federației a arătat cu degetul spre gigantul petrolier Orlen

Inițial, Kulesza a confirmat prezența lui Stasiak, dar a susținut că nu el l-a invitat, ci unul dintre sponsorii forului. Pretinzând că a realizat de-abia în Moldova că unul dintre principalii protagoniști ai celui mai mare scandal de corupție din Polonia face parte din delegația PZPN.

Șeful federației nu a dezvăluit numele sponsorului. S-a aflat însă. Kulesza arăta spre Orlen, cea mai mare companie din Polonia și unul dintre cele mai importante grupuri petroliere europene, cu vânzări estimate la 20 de miliarde de euro și o valoare de piață estimată la 10 miliarde!

Orlen: „Miroslaw Stasiak nu a fost oaspetele nostru"

Numai că Orlen a reacționat imediat, negând: „Dorim să informăm că Miroslaw Stasiak nu a fost oaspetele concernului nostru în excursia organizată de PZPN în Moldova. Dezmințim cu tărie orice speculație făcută asupra acestui subiect".

Potrivit Przeglad Sportowy Onet, explicația federației nu era adevărată. În realitate, cel care l-a invitat pe Stasiak la Chișinău ar fi fost chiar Cezary Kulesza. Și președintele PZPN e într-un situație critică. 

Citește și: 

Transfer BOMBĂ! Bayern transferă un nume important de la Manchester City!

Scandal uriaș la Ajax: căpitanul Dusan Tadic a intrat în grevă, refuzând să se mai antreneze și reziliază contractul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
81mada
81mada  •  14 Iulie 2023, 17:25

Pai la noi e plin de condamnati si nu va mai atacati atat…

legio.sud
legio.sud  •  14 Iulie 2023, 17:19

Burleanu poate plusa cu mm care are studii la atelierul de tâmplărie de la Rahova .

brentford
brentford  •  14 Iulie 2023, 15:23

Theodor Jumatate strikes back! Ia articolu' cu jumatate de masura,neamule! " Președintele federației din Polonia" :))))) Presupun ca este vorba de federatia de tuns coada magarului,altfel nu imi explic

Vezi toate comentariile (3)
Comentează