INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Scandal în Germania din cauza arbitrajului video » Probleme la aproape toate meciurile din prima etapă

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 20 august 2017 12:40

Nemții au avut pobleme cu tehnica video la aproape toate meciurile etapei inaugurale din Bundesliga. Pe unele stadioane n-a funcționat deloc. Providerul Hawk-Eye va fi tras la răspundere

Se întâmplă și la case mai mari, veți spune. Dar la nemți, VAR a fost un eșec colosal, pe aproape toate stadioanele, chiar de la premieră! La meciul de deschidere al noului sezon în Bundesliga, Bayern - Leverkusen (3-1), arbitrul video a corectat, într-adevăr, o greșeală mare de arbitraj. Dar "centralul" Tobias Stieler a avut dificultăți în a comunica cu studioul din Koln, unde se analizau fazele discutabile.

Și mai mari probleme au apărut sâmbătă. Tehnologia ofertă de Hawkeye a funcționat doar în repriza secundă la meciul Hoffenheim - Werder și deloc la Hamburg - Augsburg, Hertha - Stuttgart și Mainz - Hannover. Iar acolo unde arbitrii au avut-o la dispoziție, au apărut probleme de altă natură. Cea mai frecventă: absența de pe reluări a liniilor calibrate, folosite pentru judecarea pozițiilor suspecte de ofsaid.

Liga germană a luat imediat atitudine și i-a convocat pe șefii Hawk-Eye într-o ședință de urgență, astăzi, la Frankfurt. "Așa ceva nu mai putem accepta la următoarea etapă de campionat. Toate problemele tehnice trebuie rezolvate urgent", i s-a transmis providerului. 

8 camerede luat vederi de mare viteză, cel puțin!, folosește Hawk-Eye pe fiecare stadion

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează