INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Scandal în Spania! Președintele Asociației Fotbaliștilor e acuzat de dare de mită și șantaj

David Aganzo
David Aganzo

Articol de - Publicat marti, 12 mai 2020 14:29

Președintele Asociației Fotbaliștilor, David Aganzo, e acuzat că ar fi plătit 3.000 de euro unui funcționar public.

În timp ce fotbaliștii din LaLiga au intrat în ultima lună dinaintea reînceperii sezonului, un scandal de amploare explodează la sindicatul AFE. Marca publică mărturia completă, incluzând declarații și dovezi compromițătoare, a unui fost angajat al Asociației Jucătorilor care face acuzații grave la adresa președintelui David Aganzo: mită, șantaj și abuz în serviciu! Antonio Saiz Checa, director AFE pentru Segunda B și Tercera timp de un deceniu, s-a autodenunțat, practic, susținând că a participat la obținerea de acte de la un funcționar al Fiscului, în schimbul sumei de 3.000 de euro.

Forțat să facă un clip

Acțiunea avea ca obiectiv să demonstreze că alt sindicat rival, Futbolistas On, acționează în mod ilegal și banii dați drept mită ar fi fost „negri", acuzațiile vizându-l și pe directorul adjunct Gonzalo de Medinilla. Mai mult, Checa a fost supus unor intense presiuni să colaboreze și apoi obligat să tacă. 

După ce a depus o moțiune de cenzură contra lui Aganzo, a suferit „un șantaj emoțional și profesional" și, „sub amenințare, am fost constrâns să fac un videoclip de un minut, cu cuvintele dictate de el, pentru care am filmat 2-3 ore și ce dovedea susținerea acțiunilor sale. M-a forțat să-l pun pe rețele sociale, iar pe baza lui nu mă mai puteam reîncadra, fiind dat afară pe 15 august". 

„Toate actele oficiale și mărturiile mele au ajuns și la Procuratura din Valencia. Regret faptele și că mi-am dezamăgit familia și pe cei în fața cărora am încercat să fiu respectat și iubit"
Antonio Saiz Checa, fost director AFE pentru Segunda B și Tercera 

„Acuzațiile sunt complet false și îmi voi proteja onoarea împotriva oricăror suspiciuni. Eu doar am acționat exclusiv în apărarea intereselor fotbaliștilor"
David Aganzo, președinte AFE

1 Ligă a Campionilora luat Aganzo, 39 de ani, fost la Real în 1999-2000. Fostul atacant de la Espanyol, Valladolid, Levante, Alavés, Rayo și Hércules are 13 goluri și 3 selecții la Spania U21

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Legendă a Angliei, victima rasismului: „Dacă iau coronavirus, o să tușesc pe fața ta! O sentință la moarte”

Englezii sunt siguri: Liverpool, campioană în Premier League! + Un jucător protestează: „E o glumă de rahat”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează