INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2018

Scandal înainte de CM 2018 » Politicienii britanici compară Mondialul lui Putin cu Olimpiada lui Hitler și cer boicotarea

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 09 martie 2018 13:01

Prințul William, președintele onorific al federației engleze, care a însoțit mereu naționala la turneele finale, nu va veni în Rusia, la Campionatul Mondial, după tentativa de asasinat asupra fostului spion Serghei Skripal.

De duminică, Serghei Skripal și fata sa Iulia sunt internați la terapie intensivă, după ce fostul agent al serviciilor de informații militare ruse GRU (dublu agent) care trăia în Anglia a fost atacat cu un gaz neurotoxic în orașul Salisbury, la 141 de kilometri sud-vest de Londra. 

"O țară în care crima este politică de stat"

Boris Johnson, ministru de externe britanic, a sugerat marți că naționala Angliei ar putea refuza Campionatul Mondial dacă se dovedește implicarea Rusiei în această tentativă de asasinat, mai mulți politicieni britanici cerând apoi boicotarea turneului final. Și un plan comun cu aliații europeni împotriva Kremlinului.

Un membru al Parlamentului le-a spus reporterilor de la Daily Mail că "acesta este un act de război sfidător". Tom Tugendhat, șeful Comisiei de Afaceri Externe a Camerei Comunelor, a declarat: "Nu amestec sportul cu politica, în mod normal, însă este incredibil că un eveniment sportiv internațional se va desfășura într-o țară care a cumpărat organizarea competiției cu bani murdari și corupți, o țară în care crima este politică de stat. Boicotul este un subiect fierbinte, ce trebuie discutat". 

"Va fi ca și cum am revedea Olimpiada din 1936"

În același timp, Chris Bryant, fost ministru laburist, compară Mondialul lui Putin cu Olimpiada lui Hitler: "În primul rând, turneul nu ar fi trebuit oferit Rusiei. Putin adoră să folosească aceste momente pentru a glorifica Rusia, ca o propagandă, și o va face întotdeauna. Va fi ca și cum am revedea Olimpiada din 1936". 

Primul care a anunțat că nu va merge în Rusia a fost prințul William. Președinte onorific al federației de fotbal, William a însoțit mereu selecționata la marile întreceri. Nu și acum. 

21de oameni au avut nevoie de tratament după atacul cu gaz neurotoxic de la Salisbury

Guvernul britanic nu poate decide boicotul naționalei

FIFA urmărește cu atenție evenimentele din Anglia. Și membrii Guvernului britanic știu că nu pot cere oficial federației (FA) să refuze Mondialul rus. Ar fi o implicare a politicului în sport, iar FIFA ar pedepsi imediat naționala lui Southgate. Totuși, potrivit Daily Mail, politicienii vor face presiune, încercând să convingă FA să retragă selecționata de la turneul final. 

Sponsorii nu mai trimit "mascotele"?

Unul dintre cei mai importanți sponsori ai Mondialului, McDonald's, încă ezită dacă să trimită copii din lumea întreagă ca mascote la turneul final. Motivul ar fi lipsa de securitate. Presa britanică susține că McDonald's UK întârzie să trimită confirmarea.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
434943070015910
Servinston Patrunjel  •  10 Martie 2018, 10:51
Postat de daculliber pe 09 Martie 2018, 22:17

Te uiti prea mult la CNN si ProTV...Nu e bine...Dauneaza la cerebel...daca ai...

De ce sustii un tiran? Multi de astea de alde tine spalati pe creier de propaganda ruseasca si nemteasca prin 39 l-au sustinut pe Hitler si Stalin care prin modificarea hotarelor au inceput al Doilea Razboi Mondial. Iar Putin repeta tot ce au facut cei doi ticalosi. El trebuie oprit altfel consecintele pot deveni groaznice. Omul nu e sanatos psihic, e capabil la orice, pana la aplicarea armei nucleare. Nu te juca cu focul...

wishmaster
wishmaster  •  10 Martie 2018, 08:23
Postat de locco pe 09 Martie 2018, 19:40

Niste *** domne rusii astia , nu vor sa asi dea tara la civilizatii astia din vest sa le aduca democratia cum neau aduso si noua , e bogata a dracu rusia asta so investitorii abia asteapta sa am"ajute" economia si bogatiile ruse sa fie valorificate, ai dracu au si padure multa , termina de taiat Romania toata si ar vrea putin si in rusia. E te *** ca nu se poate. cam astea sunt toate vrajelile , asa cum au fost cind neau adus si noua " revolutia" cele cu ter0-bulistii.Ba ai dracu civilizatii astia ce oameni drepti si corecti.

las'ca ți a adus dragnea revolutia fiscala, antenistule. du-te bah in Russia dacă nu-ti mai place in tara asta 'saracita' de Occident! pana una alta, vezi ca te-am saracit proprii tai politicieni, nu Vestul, dar ești prea stupid sa priceput sau ești troll putinist. ia-l și pe cap-de-lup ala care-si zice dac și emigrati tata in Mother Russia, e loc in Siberia pentru milioane de bezmetici ca voi.

almaviva
almaviva  •  10 Martie 2018, 05:28

Ce s-au activat trolii sovietici pe aici! Cum apare un articol critic la adresa Putinstanului, imediat apar si ei - mai ceva ca ciupercile dupa ploaie.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează