INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Încă un scandal uriaș la Juventus: mesaje „scurse” din vestiar către autorități! Chiellini ar fi fost trădat de doi colegi

Chiellini / foto: Imago Images
Chiellini / foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 decembrie 2022 10:51 / Actualizat vineri, 16 decembrie 2022 11:41

Matthijs de Ligt (23 de ani, fundaș central) și Mattia De Sciglio (30 de ani, fundaș dreapta) sunt acuzați de fani că au furnizat materiale compromițătoare anchetatorilor într-una dintre investigațiile care o vizează pe Juventus.

Conform Corriere dello Sport, Sciglio și De Ligt au stârnit furia fanilor lui Juventus. Ei ar fi transmis anchetatorilor mesaje private dintre jucători în contextul „manevrei salariale” de care e acuzată „Bătrâna Doamnă”.

Ofertă pentru o vedetă de la FCSB: „Dacă vrea, mâine pleacă. 5 milioane de euro!”
FCSB
Ofertă pentru o vedetă de la FCSB: „Dacă vrea, mâine pleacă. 5 milioane de euro!”

Încă un scandal la Juventus: De Ligt și De Sciglio, acuzați că au „scurs” mesaje private dintre jucători

„Trădătorule!”, „Pleacă!”, au fost comentariile recurente de la ultima postare a lui De Sciglio de pe rețelele de socializare.

Potrivit informațiilor apărute în presa din Italia, De Ligt și De Sciglio au furnizat discuții private autorităților, inclusiv o convorbire de pe WhatsApp în care Giorgio Chiellini, fostul căpitan al lui Juventus, le explica jucătorilor în martie 2020 schema gândită de club: să înghețe salariile jucătorilor timp de 4 luni, urmând ca 3 salarii să fie plătite pe sub mână, fără a fi declarate în acte. În acest fel, Juventus ar fi ascuns pierderi de peste 200 de milioane de euro în ultimii ani.

De Sciglio a venit în 2017 la Juventus, de la rivala AC Milan, fiind împrumutat un sezon și la Lyon. De Ligt a plecat vara trecută de la Juve și a semnat cu Bayern.

Juventus ar fi umflat pierderile

În privința salariilor restante, Juve a comunicat la Bursă o tăiere cu 90 de milioane, când în realitate „economia” era doar de 22 de milioane, încălcând articolul 31 din codul justiției sportive. O faptă pentru care riscă mai multe puncte de penalizare sau amendă.

Pierderile pentru exercițiul financiar încheiat pe 30 iunie 2022 ar fi fost umflate la 44 de milioane, iar patrimoniul net cu 5 milioane, conform raportului Deloitte. Președintele Ligii spaniole a cerut sancțiuni imediate din partea președintelui UEFA, Aleksander Ceferin, având ca scop o decizie a noii conduceri de a ieși din SuperLigă.

Juventus riscă sancțiuni drastice

UEFA a deschis o procedură disciplinară contra clubului torinez și încearcă să afle dacă s-a încălcat acordul în privința fair-play-ului financiar și normele pentru acordarea licenței de a participa în cupele europene.

Riscul e foarte mare. Bătrâna Doamnă, care și așa era în relații proaste cu forul de la Nyon din cauza SuperLigii, ar putea fi exclusă din Europa și, mai grav, aruncată pe ultimul loc, printr-o depunctare uriașă. Totul depinde de ce acte va descoperi Procuratura din Torino, dacă se va dovedi că a fost falsificată situația financiară pentru a obține toate aprobările necesare.

Match Quiz finala CM: Argentina - Franța
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Argentina - Franța și poți câștiga 1.200 de lei cash! Premii totale de 4.000 de lei.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Cine va arbitra Croația - Maroc, finala mică a Campionatului Mondial din Qatar

Conflictul cu Ronaldo i-a fost fatal: Fernando Santos a fost dat afară de la naționala Portugaliei! » Marele favorit să îi ia locul

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
gazistu
gazistu  •  16 Decembrie 2022, 15:39

cea mai *** echipa din Europa. Juventus!!! astia care "marsau" sa infiintelze o noua competitie "SUPERLIGA EUROPEI" ... in dauna actualei Ch League!!! ***, nu degeaba au fost retrogradati si retrase trofeele din sez 2005/06!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  16 Decembrie 2022, 14:58

Problema e ca doar pe Juventus i-a prins. Garantat multe alte cluburi mari din Europa procedeaza la fel.

VladC
VladC  •  16 Decembrie 2022, 12:22

O stire rasuflata, informatiile astea au fost aduse la cunostinta de Gazzetta ds de mai bine de o saptamana...De atunci, Procuratura din Torino a si retras acuzatiile care ar fi condus la o eventuala depunctare. Cu UEFA nu stii niciodata cum iese, dar nu cred ca va urma vreo sanctiune la nivel european. Ma mir ca nu a semnat-o dl Jumatate, el e expert la asa ceva.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează