INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMERUN - EGIPT

Scandal la Cupa Africii! Eto'o i-a incitat pe camerunezi înaintea semifinalei: „Va fi război!” » Răspunsul Egiptului: „Merită cartonaș roșu”

Camerun// Foto-IMAGO / ZUMA Wire
Camerun// Foto-IMAGO / ZUMA Wire

Articol de - Publicat miercuri, 02 februarie 2022 13:16 / Actualizat miercuri, 02 februarie 2022 14:32

Selecționerul Egiptului, portughezul Carlos Queiroz, l-a atacat pe președintele federației cameruneze: „Să facă o declarație de război înaintea partidei demonstrează că nu a învățat nimic din cariera lui de fotbalist profesionist”.

Mâine, 2 februarie, ora 21:00, se joacă a doua semifinală a Cupei Africii, cea mai așteptată, între gazda Camerun (locul 50) și Egiptul lui Mo Salah (45). La 10 zile de la tragedia care a lovit turneul final, 8 oameni pierzându-și viața (50 au fost răniți) într-o busculadă la intrarea în arenă înaintea „optimi” Camerun - Comore (2-1), fotbalul se întoarce pe „Olembe Stadium”.

Mason Greenwood, eliberat pe cauțiune după 3 zile petrecute în închisoare » Jucătorul lui Manchester United va fi judecat pentru viol şi agresiune fizică
MANCHESTER UNITED
Mason Greenwood, eliberat pe cauțiune după 3 zile petrecute în închisoare » Jucătorul lui Manchester United va fi judecat pentru viol şi agresiune fizică

Samuel Eto'o: „Așa să-l priviți, ca pe un război”

Și tocmai acum, Samuel Eto'o, „leul neîmblânzit” al anilor 2000 (două trofee CAN și o medalie de aur la JO), actualul președinte al federației de la Yaounde, a surprins cu mesajul transmis jucătorilor săi.

Scandal la Cupa Africii! Eto'o i-a incitat pe camerunezi înaintea semifinalei: „Va fi război!” » Răspunsul Egiptului: „Merită cartonaș roșu”
Samuel Eto'o// Foto: IMAGO / ZUMA Press

„Luptăm pentru un singur obiectiv, titlul la care visăm din 2017. Meciul următor e joi. Trebuie să confirmați ceea ce ați făcut în acest turneu. Pregătiți-vă, pentru că va fi război, băieții mei. Război! Așa să-l priviți, ca pe un război”.

Două mari firme de echipament sportiv se bat pe Haaland! » Suma oferită e amețitoare!
GERMANIA
Două mari firme de echipament sportiv se bat pe Haaland! » Suma oferită e amețitoare!

Carlos Queiroz: „Vom răspunde războiului cu fotbal”

Cuvintele acestuia l-au șocat pe portughezul Carlos Queiroz, selecționerul „faraonilor”. „Un comentariu total greșit, un mesaj rău pentru camerunezi. Cred că a uitat că au murit oameni pe același stadion nu cu mult timp în urmă. Să facă o declarație de război înaintea partidei demonstrează că nu a învățat nimic din cariera lui de fotbalist profesionist”, a reacționat tehnicianul, citat de ESPN. „E o mare greșeală, pentru că fotbalul nu e război, ci sărbătoare, fericire”.

Queiroz a mai spus: „Vom răspunde războiului cu fotbal, vom răspunde fotbalului cu bucurie. Am venit aici să le oferim oamenilor bucurie, nu vrem să moară oameni, ci să-i facem să se simtă bine”.

Carlos Queiroz: „Să-i protejăm pe cei care mor de foame”

Antrenorul lusitan a semnalat cazul Confederației africane (CAF). „Există oameni înfometați pentru care unicul moment de fericire e victoria echipei lor. Să provoci naționala Camerunului să declanșeze războiul contra noastră e ceva de care trebuie să se ocupe CAF. 

Un asemenea comentariu merită cartonașul roșu. Războiul nostru este să-i protejăm pe cei care mor la porțile arenelor și pe cei care mor de foame”.

Mâine se vor confrunta doi antrenori lusitani. Toni Conceição, 60 de ani, selecționerul Camerunului, și Carlos Queiroz (Egipt), cu opt ani mai mare. Oricare va câștiga va fi primul tehnician portughez care se califică în finala Cupei Africii.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Căpitanul și-a reziliat contractul, iar sponsorul a renunțat la tot după transferul unui jucător condamnat pentru viol!

Cea mai sexy şi mai rebelă fotbalistă a început o activitate care a îmbogăţit-o: „Mi-a schimbat complet viața” » Ce conţinea filmuleţul care a obligat-o să-şi încheie cariera de pe gazon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează