INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FOOTBALL LEAKS

Scandal monstru la UEFA! 380 de milioane de euro destinați federației ucrainene au ajuns în conturile offshore ale lui Igor Surkis, prietenul lui Mircea Sandu!

Articol de - Publicat sambata, 07 septembrie 2019 10:15

UEFA a virat această sumă destinată federației ucrainene într-o societate din Insulele Virgine Britanice care îi aparține lui Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, un apropiat al lui Mircea Sandu

Descoperirea jurnaliștilor de la Spiegel este uluitoare. Timp de 15 ani, UEFA a oferit federației ucrainene (FFU) în total 380 de milioane de euro, dar banii n-au fost trimiși la Kiev, ci în Tortola, cea mai importantă dintre Insulele Virgine Britanice, unde sume colosale dispar în paradisul fiscal caraibian. În contul unei companii-paravan, Newport Management, deținută de Igor Surkis.

Pare neverosimil, dar acolo s-au oprit sutele de milioane destinate FFU. La societatea patronului lui Dinamo Kiev și fratele lui Grigori Surkis, care a fost vicepreședintele UEFA până în februarie trecut. Unul dintre cei ce l-au sprijinit pe Michel Platini să devină liderul UEFA, în 2007.

Peste 400 de plăți în 15 ani

Potrivit Spiegel, forul continental a făcut peste 400 de plăți între 2000 și 2015. Ucrainenii urmau să folosească acei bani pentru a forma arbitri, a construi stadioane sau a lupta împotriva rasismului. Nici nu se știe dacă au ajuns vreodată la adevărata destinație.

Investigând conturile lui Dinamo Kiev, Andrea Traverso, șeful departamentului de fair-play financiar, a dat peste Newport. Și a realizat unde ajung „ajutoarele” UEFA.

Și transferul lui Cernat, intermediat de Newport

Surkis, un apropiat al lui Mircea Sandu, fostul președinte FRF, a creat Newport Management în Caraibe în 1992, transformând compania în sursa de finanțare secretă a lui Dinamo Kiev. NM deținea controlul drepturilor de televiziune și de marketing, achitând sumele de transfer și salariile jucătorilor, precum și comisioanele agenților. Și achiziționarea lui Florin Cernat, în 2001, de la Dinamo, a fost intermediată tot de Newport, fiind dezvăluită și în Dosarul Transferurilor.

Încă un detaliu, și mai șocant. Pe 19 martie 2015, FFU, care avea în acel moment un nou președinte, Andrei Pavelko, a solicitat UEFA ca banii să fie virați direct către Kiev, și nu prin Insulele Virgine. Dar forul de la Nyon nu a răspuns acelui apel. Și a continuat să trimită sumele în Tortola. 

Citește și: 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
317270529078800
Danny Pedr  •  07 Septembrie 2019, 15:07

Si UEFA DEȘTEPȚI cum transfer banii federația in firma de offshore Cineva a luat șpagă mare sa plateasca banii astra in contul respectiv. Dar fără coruptie nu sa poate Ce are legatura mircea sandu Sunteti praf rusine

cpt.ahab
cpt.ahab  •  07 Septembrie 2019, 12:04

Prin urmare, ceea ce vă interesează pe voi e că Surkis ar fi fost apropiatul lui M. Sandu, nu realitatea cruntă că UEFA și FIFA sunt corupte! Neam de aplecați!

sevilla_1986
sevilla_1986  •  07 Septembrie 2019, 11:36

Si ce legătură are cu M.Sandu?sunteți penibili!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează