INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Scandal uriaș: legăturile șocante și ascunse ale lui Infantino în justiția elvețiană » Îl anchetau chiar prietenii

Gianni Infantino este președintele FIFA din 2016
Gianni Infantino este președintele FIFA din 2016

Articol de - Publicat luni, 20 aprilie 2020 11:02

Michael Lauber, procurorul general al Țării Cantoanelor, a condus ancheta împotriva FIFA până în iunie 2019, când s-a aflat că fusese la o reuniune secretă cu Gianni Infantino în 2017. I s-a luat investigația și i-a fost dată procurorului Cedric Remund. Acum, s-a descoperit că și acesta era prezent la întâlnirea cu președintele FIFA, din 2017.

Încă o probă care demonstrează că Gianni Infantino, cel care l-a înlocuit ca președinte FIFA în 2016 pe Sepp Blatter, suspendat pentru corupție, nu este nici el curat. Are legături puternice și ascunse cu justiția elvețiană, a dezvăluit L'Équipe.

Stupefiant: Lauber a fost reales procuror general

Până în iunie 2019, Michael Lauber, procurorul general al Țării Cantoanelor, conducea o anchetă masivă asupra forului mondial. Dar, șocant, s-a descoperit că, pe 16 iunie 2017, tocmai Lauber s-a întâlnit cu Infantino într-o reuniune secretă la hotelul Schweizerhof, din Berna. 

Când s-a aflat, Lauber a declarat că nu își mai amintește. A fost sancționat. Autoritatea de Supraveghere a Parchetului helvet i-a luat investigația FIFA în iunie 2019 și l-a amendat cu 8% din salariu timp de un an. Stupefiant, anul trecut, în septembrie, a fost reales ca procuror general de Parlament.

Ancheta un contract semnat de Infantino

Cine l-a înlocuit la conducerea anchetei împotriva FIFA? Cedric Remund, un procuror de la Ministerul Public. Acum însă, jurnaliștii de la Suddeutsche Zeitung și Luzerner Zeitung au descoperit și cine era ultima persoană prezentă la întâlnirea secretă din 2017. 

Se știa de Infantino și Lauber, dar și de Andre Marty, purtătorul de cuvânt al lui Lauber, și de Rinaldo Arnold, prim-procuror al cantonului Haut-Valais, și el bun prieten cu Infantino. Nimeni nu găsise identitatea celei de-a cincea persoane. Până acum.

Era vorba chiar de Cedric Remund. Conform L'Equipe, acesta se ocupa în mod direct de ancheta atribuirii Mondialului din 2006 Germaniei, dar și de un contract de drepturi TV (apărut în dosarul Panama Papers) între UEFA și doi businessmeni argentinieni în 2006. Iar acel contract era semnat de Gianni Infantino, la acea vreme secretar general al forului european.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Bomba verii în mercato: Manchester United are acord total cu Jadon Sancho, perla Borussiei Dortmund

Ianis Hagi, comparat cu Paulo Dybala și Rivaldo + „E mai fin în execuții decât tatăl lui”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
1923rapidgiulesti
1923rapidgiulesti  •  20 Aprilie 2020, 14:45

O mare familie..

juv3ntin
juv3ntin  •  20 Aprilie 2020, 13:21
Postat de gido pe 20 Aprilie 2020, 13:00

da... si asa cum demonstreza articolul, procurorul general ''e coada de topor ''la toate partidele din parlament...

adevaru e ca Elvetia e recunoscuta pentru coruptia ireala si pentru standardul de viata scazut al populatiei.... si abuzuri in justitie... a stai. nu e. opusul e adevarat, nevermind.

1839772066166791
Mario David  •  20 Aprilie 2020, 13:07

...multe alte informatii legate de coruptia din fotbal nu sunt scoase la iveala.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează