INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Schimbări majore în campionatul italian începînd cu acest sezon competițional » Află toate detaliile despre Seria A

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 septembrie 2015 19:58

LPF.RO publică un amplu material despre schimbările din Italia, acolo unde vicecampioana Europei en-titre și țara care a dat finalista ultimei ediții de UEFA Champions League - Juventus Torino, încearcă să reglementeze totodata și statutul jucătorilor extracomunitari, dar și pe cel al juniorilor. 

Fotbalul italian a adoptat din sezonul actual o serie de măsuri care să contribuie la promovarea și protejarea jucătorilor autohtoni. Federația de specialitate de la Roma a impus astfel mai multe reguli între care cele mai importante se referă la numărul fix de jucători pe care trebuie să-l aibă o echipă profesionistă.

Din sezonul 2015/2016, loturile echipelor de Serie A vor cuprinde maxim 25 de fotbaliști profesioniști, dintre care 4 trebuie să fie crescuți în propria academie de juniori. În acest sezon s-a aprobat o derogare de la această regulă, și anume ca acești 4 juniori să fie crescuți nu neapărat la propria academie, ci la academii ale echipelor din Italia

Din sezonul următor, 2016/2017, va fi obligatorie regula conform căreia vor fi în lot 8 jucători sub 21 de ani, 4 promovați de la propria academie și 4 de la o academie a altui club italian. 

În ceea ce privește statutul jucătorilor crescuți în propria academie, aceștia trebuie să fi fost legitimați acolo cel puțin 36 de luni (3 ani) în perioada de vârstă 15-21 de ani. 

Referitor la statutul fotbaliștilor extracomunitari, FIGC a dat permisiunea cluburilor din Serie A să folosească 2 astfel de jucători, dintre care măcar unul trebuie să fi jucat 2 meciuri în ultimul sezon sau 5 cel puțin în total pentru echipa națională a țării lor. 

În cazul fotbaliștilor extracomunitari, pentru ca aceștia să fie asimilați ca jucători aparținând comunității europene, e necesar ca ei să fi venit în Italia cu părinții, dar nu din rațiuni sportive și să aibă cel puțin 4 ani de școală în Italia.

Este de exemplu cazul argentinianului Dybala, transferat în această vară la Juventus Torino, care este considerat comunitar, deși acesta păstrează pașaportul argentinian și răspunde la selecțiile naționalei sud-americane. 

În ceea ce privește regula celor 8 jucători formați la nivel național, e vorba de o recomandare UEFA, așa numita HGP (Home Grown Player),  în vederea creșterii a cât mai multe staruri naționale. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează