INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN

Scrisoarea emoționantă a noului star de la AC Milan » Ce își dorea la 10 ani Sandro Tonali, „noul Pirlo” din fotbalul italian

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 04 septembrie 2020 12:23 / Actualizat sambata, 24 iunie 2023 23:36

Presa din Italia scrie că Sandro Tonali, 20 de ani, de la Brescia, va face vizita medicală la AC Milan la începutul săptămânii viitoare și va semna pe 5 sezoane, urmând să primească două milioane de euro pe an.

Tonali se va alătura lui Milan sub formă de împrumut în schimbul a 10 milioane de euro, cu opțiune de cumpărare de 15 milioane de euro și alte 10 milioane din diverse bonusuri.

Visul lui Sandro va deveni, astfel, realitate, fotbalistul de 20 de ani fiind fan al rossonerilor de când era mic. Când avea 10 ani, dovadă a atașamentului față de AC Milan, Tonali a scris o scrisoare pentru Sfânta Lucia (în Italia, Santa Lucia aduce cadouri și dulciuri copiilor) și i-a cerut:
- un echipament al lui AC Milan 
- un PlayStation 3 cu FIFA 11
- încărcător pentru PSP

Scrisoarea emoționantă a noului star de la AC Milan » Ce își dorea la 10 ani Sandro Tonali, „noul Pirlo” din fotbalul italian

Santa Lucia, aș vrea echipamentul complet al lui Milan: șort, tricou și jambiere, PlayStation 3, cu FIFA 2011 și o masă de fussball. Nu-ți face griji, nu e nevoie să mi le aduci pe toate, știu că trebuie să duci cadouri la milioane de copii. Santa Lucia, ți-aș mai cere altceva, un încărcător pentru PSP. Și, dacă-mi poți spune: voi deveni fotbalist? Te iubesc! Aș vrea să devin un sfânt ca tine, vrei să mă ajuți să devin un sfânt? Și îmi mai poți aduce un tricou pentru unchiul meu care ne ajută foarte mult pe mine și pe familia mea. Aș vrea un tricou al lui Inter original sau nu neapărat autentic, dar să aibă șarpele pe spate.
- Sandro Tonali

Scrisoarea emoționantă a noului star de la AC Milan » Ce își dorea la 10 ani Sandro Tonali, „noul Pirlo” din fotbalul italian

Tonali a visat să joace la AC Milan

Clubul Brescia, prin patronul și președintele său, Massimo Cellino, susține că a refuzat două oferte foarte bune pentru mijlocaș în 2020.

„De îndată ce a auzit că Milan e interesată de el, Sandro nu a vrut să mai audă de nicio altă ofertă. Manchester United și Barcelona au făcut oferte, dar băiatul e îndrăgostit de Milan și a fost foarte entuziasmat când a aflat că rossonerii îl vor”.

Inter a fost aproape să obțină transferul italianului, dar tânărul și-a dorit să ajungă la echipa de suflet. „Tata e fan AC Milan, mama și unchiul meu sunt fani Inter. Când eram copil, eram înnebunit după Milan, iar idolul meu era Gattuso”. Tonali a fost comparat cu Andrea Pirlo, dar i se pare exagerat: „Nu mă gândesc la lucrul ăsta, sunt mijlocaș, joc pentru echipă. Rolul de regista e altceva. Eu sunt un Gattuso cu mai mult talent. Rămân cu picioarele pe pământ, știu că mai am de muncit și asta intenționez să fac. Nu știu dacă voi ajunge vreodată la nivelul lui Pirlo”. 

Antrenorul lui Juventus, Andrea Pirlo, are numai cuvinte de laudă pentru Tonali: „E cel mai bun mijlocaș central din Serie A, e mult mai complet decât mine, și defensiv, și ofensiv. E o combinație între calitățile pe care le aveam eu și ale altor jucători”.

La ultimul Scudetto al lui AC Milan, Tonali avea 11 ani, iar Ibrahimovic juca în acea echipă. Acum, Zlatan va primi pase de la puștiul care îl încuraja din tribună. Italienii mai scriu că Tonali va purta, cel mai probabil, numărul 8.

Citește și alte știri fotbalul internațional:

Leo Messi pune o condiție categorică Barcelonei! Ce jucător vrea neapărat în sezonul următor + răspunsul clubului

Răzvan Lucescu, în ultimul an de contract cu Al-Hilal! Clubul amână discuțiile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează