INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Se retrage portarul care l-a ținut pe tușă pe Ionuț Radu la Inter Milano

Samir Handanovic/ foto Imago Images
Samir Handanovic/ foto Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 16:03 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 16:04

Samir Handanovic (39 de ani) nu și-a mai găsit o ofertă avantajoasă după ce i-a expirat contractul cu nerazzurrii. Slovenul deține recordul de meciuri în care a apărat la Inter Milano, depășindu-l pe legendarul Walter Zenga.

După Gianluigi Buffon, un alt portar celebru din fotbalul italian își agață mănușile în cui. La 39 de ani și două luni, Samir Handanovic s-a decis să se retragă. Liber de contract după ce i-a expirat în vară înțelegerea cu Inter, slovenul nu a mai primit vreo ofertă care să-i convină, după cum scrie Il Giornale.

Alertă maximă! UEFA, o primă poziție în scandalul „Kosovo e Serbia”. Ce riscăm
PRLIMINARII EURO 2024
Alertă maximă! UEFA, o primă poziție în scandalul „Kosovo e Serbia”. Ce riscăm

Onana l-a trimis pe tușă pe Handanovic

Handanovic e goalkeeperul care l-a ținut pe banca de rezerve pe Ionuț Radu și care a devenit a doua opțiune a lui Simone Inzaghi între buturi după transferul lui Andre Onana. Nici plecarea internaționalului camerunez la Man. United nu i-a mai dat o șansă, conducătorii echipei lombarde mergând pe mâna lui Yann Sommer (34 de ani), cumpărat de la Bayern. 

Portarul cu 380 de jocuri disputate în campionat pentru Inter din totalul de 566 bifate în Serie A l-a depășit și pe Walter Zenga și deține recordul de prezențe în nerazzurro pentru un goalkeeper și este al zecelea în topul all-time de meciuri la Inter!

Colaborator al lui Simone Inzaghi

Handanovic nu pleacă însă de la Inter, doar schimbă jobul. Aceeași sursă dezvăluie că i s-a propus să rămână în club, unde va fi colaborator și va împărtăși din experiența sa celor mai tineri portari din lot: Calligaris și Audero. Samir este și cel mai bun goalkeeper la loviturile de la 11 metri. A, apărând 32 de penaltyuri din 92 (35%). 

Venit în 2012 pe "Giuseppe Meazza", Samir a preluat banderola de căpitan în februarie 2019, după plecarea cu scandal a lui Mauro Icardi. Ultima apariție pe teren a avut-o pe 3 iunie, într-o partidă cu Torino.

455de meciuri a bifat Samir Handanovic în cele 11 sezoane la Inter în toate competițiile. A primit 471 de goluri și a ținut poarta intactă în 166 de jocuri

Citește și: 

Fotbalul nu pedepsește drastic dopajul. Un singur jucător exclus extrem de dur. Adrian Mutu, 7 luni și 6 luni de suspendare!

Acuzații uluitoare în numele lui Cătălin Cîrjan: „Vina lui e că nu bea, nu fumează, nu râde zeflemitor și nu se dă lovit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
DMA87
DMA87  •  13 Septembrie 2023, 17:13

Ia-l și pe Ionuț Radu cu tine. Spune-i tu că s-a retras și el. :)))

unurtr
unurtr  •  13 Septembrie 2023, 16:46

A intrat și Ionuț Radu de 2 ori la Inter în locul lui Handanovic: o dată a greșit și i-a scos pe Inter din Cupă și a doua oară a greșit decisiv și Inter a pierdut titlul. Bine că nu a intrat de mai multe ori că poate și retrograda Inter...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează