INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Ședință extraordinară la UEFA în urma războiului din Ucraina! Noile planuri pentru finala Ligii Campionilor, barajul CM + Contractul cu Gazprom, rupt?

Aleksander Ceferin& secretarul general Theodore Theodoridis// Foto: IMAGO / Agencia EFE
Aleksander Ceferin& secretarul general Theodore Theodoridis// Foto: IMAGO / Agencia EFE

Articol de - Publicat joi, 24 februarie 2022 14:12 / Actualizat joi, 24 februarie 2022 15:41

Reluarea campionatului ucrainean se amână pe termen nedeterminat. Președintele forului continental, Aleksander Ceferin, a convocat de urgență Comitetul Executiv UEFA pentru a lua mai multe decizii legate de fotbalul european.

Fotbalul ucrainean s-a oprit. Încă de miercuri, când Consiliul Național de Apărare a declarat stare de urgență pentru 30 de zile, era clar că prima ligă nu se mai poate relua pe 25 februarie, cum era programat. Campionatul e amânat pe termen nedeterminat.

Mircea Lucescu, mesaj din Kiev, după atacul Rusiei: „Nu sunt laș! Cum să fac așa ceva?!”
RĂZBOI
Mircea Lucescu, mesaj din Kiev, după atacul Rusiei: „Nu sunt laș! Cum să fac așa ceva?!”

Finala Ligii Campionilor va fi mutată de la Sankt Petersburg

În același timp, și competițiile europene vor fi afectate de războiul din estul continentului. Forul de la Nyon a anunțat oficial, pe contul de Twitter: „În urma evoluției conflictului dintre Rusia și Ucraina, președintele UEFA a convocat o ședință extraordinară a Comitetului Executiv vineri, 25 februarie, la ora 10:00 dimineața, pentru a evalua situația și a lua deciziile necesare”.

Lumea întreagă face presiuni și asupra UEFA, și asupra FIFA, cerând măsuri radicale. În primul rând, mutarea finalei Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg, programată pe 28 mai pe „Gazprom Arena”. Anglia ar putea găzdui ultimul act, dar „Wembley” și „White Hart Lane” vor fi ocupate în acea dată. 

„Wembley” cu barajul de promovare în Premier League, iar stadionul lui Tottenham cu o competiție de rugby. Este posibil ca finala Champions să se joace pe „London Stadium”, unde evoluează West Ham. Fosta arenă olimpică.

Associated Press susține că sursa sa, un oficial UEFA, a dezvăluit că forul european a decis deja mutarea finalei Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg și că acest lucru va fi anunțat chiar mâine.

Zorii războiului » 25 de fotografii tulburătoare din Ucraina bombardată de rachetele Rusiei lui Putin
RĂZBOI
Zorii războiului » 25 de fotografii tulburătoare din Ucraina bombardată de rachetele Rusiei lui Putin

Se rupe acordul UEFA cu Gazprom?

În același timp, UEFA trebuie să ia o hotărâre legată de play-off-ul european pentru CM 2022. Vizat e în primul rând meciul Rusia - Polonia, una dintre semifinalele barajului, pe 24 martie, la Moscova. Dacă ar câștiga, Sbornaia va întâlni tot acasă învingătoarea confruntării Suedia - Cehia. 

UEFA are o altă problemă de rezolvat. Gazprom! Cea mai mare companie producătoare de gaze naturale din lume, controlată de statul rus, e sponsor principal al Ligii Campionilor și Euro, susținând și alte competiții și campanii UEFA și FIFA. Forului continental i se cere ruperea tuturor acordurilor cu Gazprom!

Răzvan Luțac, jurnalist GSP.RO: „Putin nu avea motive să atace Ucraina”

Citește și:

Valentin Cojocaru, apel din Ucraina: „Suntem blocați, totul se înrăutățește la fiecare oră. Rog Ambasada să ne ajute să ieșim din țară!”

Sportivii ucraineni, reacții violente după invazie: „Mori, Putin, animalule!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
leu.mr
leu.mr  •  24 Februarie 2022, 17:39

Apocalipsa in fituicile noastre : "Lumea întreagă face presiuni și asupra UEFA, și asupra FIFA"

rav410wrc
rav410wrc  •  24 Februarie 2022, 17:29

Acum se vedem dc "mafia" din UEFA mai are putina coloana vertebrala si renunta la petrodolarii ruseshti !?

gambrinus.1970
gambrinus.1970  •  24 Februarie 2022, 16:24

FCSB Arena e liberă

Vezi toate comentariile (6)
Comentează