INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Șefii după gratii?! Președintele Federației Germane de Fotbal și predcesorul său riscă închisoarea

Niersbach, stînga, și Zwanziger, odată prieteni, sînt acum dușmani de moarte
Niersbach, stînga, și Zwanziger, odată prieteni, sînt acum dușmani de moarte

Articol de - Publicat miercuri, 04 noiembrie 2015 00:00

Ei sînt bănuiți de evaziune în legătură cu cele 6,7 milioane euro folosite, potrivit revistei Der Spiegel, drept mită pentru obținerea organizării CM 2006.

Trei obiective au avut ieri reprezentanții Fiscului german la Frankfurt: sediul Federației ( DFB) și casele președintelui Wolfgang Niersbach, respectiv a predecesorului Theo Zwanziger.

Zeci de funcționari ai statului au răscolit ore în șir după documente ce ar putea lămuri misterul celor 6,7 milioane euro despre care revista Der Spiegel a scris că DFB i-ar fi utilizat drept mită pentru obținerea CM 2006.

FIFA a fost intermediar

Beckenbauer, fost președinte al Comitetului de Organizare al acelui Mondial, susține că suma le-a fost cerută nemților de FIFA, drept garanție, pentru a primi mai tîrziu o subvenție de 170 milioane E. Iar banii, împrumutați în 2002 de la șeful de atunci al Adidas-ului, Louis-Dreyfus, i-ar fi fost înapoiați acestuia în 2005. Intermediar: FIFA.

Cum însă în contabilitatea DFB nu se regăsesc nici un fel de acte despre tranzacție, Fiscul îi suspectează pe șefi de evaziune. Niersbach, acum președinte, era atunci "vicele" Comitetului de Organizare al CM 2006. Iar Zwanziger, șeful DFB în perioada imediat următoare (2006-2012). Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă pedeapsa cu închisoarea!

"Nu înțeleg ce-a căutat Fiscul la mine acasă. Și nici la Federație. De bani să-l întrebe pe Beckenbauer, el a aranjat totul cu FIFA și Dreyfus"
Theo Zwanziger, fost președinte al Federației germane 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează