INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Scandal uriaș și în țara lui Vassaras » Șeful Comisiei de Arbitri și-a dat demisia! L-a acuzat direct pe președintele federației: „Nu acționează cu integritate!”

Steve Bennett, în perioada în care activa ca arbitru // Foto: Imago
Steve Bennett, în perioada în care activa ca arbitru // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 24 septembrie 2023 13:37 / Actualizat duminica, 24 septembrie 2023 13:52

După 14 luni ca director al Comisiei de Arbitri la Atena, Steve Bennett (62 de ani) a demisionat sâmbătă. Era furios, după ce președintele federației a trecut peste decizia sa: englezul numise „central” grec la Panathinaikos - AEK, iar Takis Baltakos a cerut la UEFA arbitru străin.

Dacă un grec, Kyros Vassaras, e în mijlocul furtunii în România, un englez, Steve Bennett, a fost în centrul uraganului în Grecia. Și fostul „central” britanic și-a dat demisia sâmbătă, nu mai e șeful Comisiei de Arbitri la Atena, acuzându-l pe președintele federației (EPO), Takis Baltakos, că s-a implicat și i-a încălcat deciziile!

Dovada că Vassaras a mințit în comunicat pentru a-l acoperi pe Istvan Kovacs! La ce fază a inventat o decizie pe care „centralul” nu a luat-o
DEZVĂLUIRI
Dovada că Vassaras a mințit în comunicat pentru a-l acoperi pe Istvan Kovacs! La ce fază a inventat o decizie pe care „centralul” nu a luat-o

Steve Bennett, conflict deschis cu președintele EPO: „Un scaun electric”

Numit pe 23 iulie 2022, în locul compatriotului său Mark Clattenburg, Bennett, 62 de ani, a rezistat doar 14 luni la forul elen. „Acest post, director al arbitrilor, e un «scaun electric»”, a comentat Gazzetta.gr.

I s-a reproșat deseori că a insistat prea mult cu arbitrii locali, numindu-i la derby-uri. S-a aflat în conflict deschis cu Baltakos, deși acesta l-a adus în Grecia pe insular. Și a fost mereu aspru criticat de cluburi, mai ales de cele mari, tocmai pentru că i-a protejat pe „centralii” greci.

Steve Bennett: „Nu am altă variantă, după intervenția deliberată a președintelui”

Ultimul scandal a fost și ultima picătură pentru Bennett. Englezul a delegat un arbitru grec la Panathinaikos - AEK Atena, programat luni. Și liderul federației a trecut peste el și a cerut la UEFA un „central” străin, de elită.

Furios, Bennett a demisionat. A lăsat și o scrisoare, în care îl acuză pe Baltakos. „Nu am altă variantă, după intervenția deliberată a președintelui EPO de a schimba arbitrii greci pe care îi numisem la Panathinaikos - AEK. A apelat la UEFA pentru a alege o brigadă străină și apoi a așteptat ca eu să anunț ca și cum ar fi fost hotărârea Comisiei de Arbitri”, a fost mesajul englezului.

Steve Bennett: „Nu pare să urmeze aceeași cale”

Bennett a adăugat: „De-a lungul carierei, am acționat cu integritate, onestitate și, mai important decât orice, am făcut-o în limitele regulilor UEFA și FIFA. Din păcate, EPO nu pare să vrea să urmeze aceeași cale”.

A încheiat astfel: „Întotdeauna am crezut că primești ce meriți în viață.” 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Reguli bizare în Germania » Nemții nu-i recunosc hattrick-ul lui Harry Kane din Bayern - Bochum 7-0

Lovitură pentru Barcelona: s-a „rupt” și ratează El Clasico

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ares2024
ares2024  •  24 Septembrie 2023, 19:56

Blatiști,d aia suntem prieteni …….

Vezi toate comentariile (1)
Comentează