INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INEDIT

Selecție după astre, antrenamente fără fes și duș fără cîntec :D Cele mai ciudate reguli ale antrenorilor consacrați

Articol de - Publicat vineri, 19 decembrie 2014 17:37

Regulamentele interne ale cluburilor nu doar că sînt diversificate, dar includ și reguli cel puțin ciudate alese de unii dintre cei mai consacrați antrenori.

Cei de la Manchester United s-au confruntat în mai multe rînduri cu reguli ciudate stabilite de tehnicienii care s-au aflat la cîrma ”diavolilor”. În 2010, Alex Ferguson a decis ca juniorii să poarte doar ghete negre pînă vor ajunge să facă parte din prima echipă.

Deși n-a petrecut prea mult timp la Manchester și David Moyes le-a interzis un lucru cel puțin curios jucătorilor: chips-urile cu un conținut scăzut de grăsimi cu o seară înainte de joc. Obiceiul devenise o tradiție în rîndul ”diavolilor”, așa că fotbaliștii nu s-au ferit să critice decizia, Rio Ferdinand catalogînd demersul ca fiind ”controversat și lipsit de profesionalism”.

Interzis la Scorpioni!

Și Arsene Wenger a interzis lucruri ciudate jucătorilor de la Arsenal. După ce în anii 90, a interzis tigările și berea înainte de meciuri, a completat lista și cu batoanele de ciocolată Mars.

Raymond Domenech, fost selecționer al Franței, se folosea de astrologie cînd făcea convocările. Jucătorii născuți în zodia Leului nu erau buni pentru defensivă, iar Scorpionii generau un efect negativ asupra grupului, acest lucru reprezentînd finalul carierei internaționale a lui Robert Pires.

”Nu se joacă cu fes pe cap” :D

Juande Ramos a pus punct un obicei lansat de jucătorii lui Tottenham, fani Jaffa cakes, biscuiți acoperiți în ciocolată și umpluți cu portocale sau alte fructe. Fotbaliștii obișnuiau să meargă la McDonalds pentru acest desert după antrenamente, dar antrenorul spaniol a pus punct tradiției.

Neil Lennon le-a interzis jucătorilor de la Bolton să poarte fesuri la antrenament. Explicația tehnicianului? ”Nu vreau ca fotbaliștii să se antreneze cu fesuri pe cap pentru că în partidele oficiale nu se cu joacă cu fes”. Curios însă, după ce a stabilit această regulă, tehnicianul a venit cu fes la antrenament.

La Sunderland nu se cîntă în duș! :D

Giovanni Trapattoni a scos din meniul jucătorilor Irlandei ciupercile pentru a evita durerile de stomac în timpul partidelor. Un alt antrenor italian a stabilit însă cele mai absurbe reguli. 

E vorba de Paolo Di Canio,  tehnician care a alcătuit poate cea mai lungă listă de lucruri interzise din 2013, cînd a antrenat Sunderland. Fară ketchup, cafea, maioneză, băuturi carbogazoase, gheață, telefoane mobile, bancuri, bîrfe, cîntat în duș... După cinci luni a fost dat afară.

Playtech: BOMBĂ! Anamaria Prodan a primit lovitura de grație chiar azi. Ce a aflat impresara sâmbătă, 4 decembrie


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează