INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA - ARGENTINA 6-1

Selecționerul campioanei mondiale din '86 atacă naționala Argentinei: "Dacă am fi pierdut cu 1-6, nu i-aș mai fi lăsat nici să mănânce. I-aș fi bătut cu o bară de fier"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 29 martie 2018 12:36

Carlos Bilardo spune ce ar fi făcut dacă ar fi fost acum antrenorul Argentinei, după înfrângerea cu Spania, scor 1-6. "I-aș fi dus pe toți direct în camera mea de hotel și le-aș fi vorbit o oră, nu cinci minute, ca Sampaoli".

Un 1-6 cu Spania, chiar într-un amical, chiar fără Messi, Di María și Agüero, e dificil de suportat pentru argentinieni. Mai ales când ești Carlos Bilardo, selecționerul echipei lui Maradona, campioană mondială în 1986. "Năsosul", recunoscut pentru tiradele sale, a erupt la FOX Sports Radio.

"Dacă eu aș fi fost antrenorul, n-aș fi putut dormi nicio clipă. Și nimeni n-ar mai fi dormit în acea noapte după o asemenea înfrângere. Nu i-aș mai fi lăsat pe jucători nici să meargă în camere, la hotel. Nici să mănânce. I-aș fi dus pe toți în camera mea și le-aș fi vorbit o oră, nu cinci minute, cum se întâmplă acum, cu Sampaoli. Le-aș fi zis ce aveam pe suflet. Le-aș fi arătat atunci meciul, l-am fi analizat, am fi revăzut acțiuni, ce au greșit, tot".

În comentariul său de la FOX Sports, Bilardo și-a exprimat furia în câteva cuvinte: "Dacă nu aș fi fost argentinian, i-aș fi bătut cu o bară de fier". 

"Eu le vorbeam o oră jucătorilor, chiar dacă le vedeam fețele, mai aveau puțin și înnebuneau. Dar trebuia să le spun tot ce aveam de spus"
"Această înfrângere dureroasă sigur va lăsa sechele. A fost o seară teribilă în fața unei echipe a Spaniei care, pentru mine, nu e o mare putere"Carlos Bilardo, fost selecționer Argentina


"Când Argentina pierdea, a doua zi la prima oară mă duceam la chioșcul de ziare și luam toate jurnalele și revistele care scriau despre meci"
"Messi nu trebuie să lipsească de la Mondial. Numai când citesc că joacă Leo, adversarilor li se face frică. La fel cum era cu Pelé, Maradona sau Cruyff"Carlos Bilardo, fost selecționer Argentina

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
132189940937580
Cristian Anaucesei  •  29 Martie 2018, 21:16

Pe Maradona il faultau de 30 de ori intr-o repriza si tot au ajuns de 2 ori in finala...acum toti jucatorii argentinieni joaca la barca juve city etc si ii bat chile dimineata pranz si seara.

mirciulake
mirciulake  •  29 Martie 2018, 17:40

Bilardo fost un antrenor de duzina. Maradona l-a facut cunoscut.

hannah.robinson
hannah.robinson  •  29 Martie 2018, 17:29

Având in vedere ca e "născut" in 1900...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează