INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII EURO 2024

A anunțat că demisionează dacă naționala pe care o antrenează ratează calificarea la Euro 2024

Articol de - Publicat marti, 03 octombrie 2023 13:01 / Actualizat marti, 03 octombrie 2023 13:38

Janne Andersson (61 de ani) renunță la conducerea reprezentativei Suediei, situată pe locul 3 în grupa F, la 7 puncte de Austria, aflată pe a treia poziție, dacă nu va ajunge la Euro 2024. Antrenorul, criticat de fani și de presă, este în funcția de selecționer din 2016.

Suedia are șanse destul de mici să termine pe unul din primele două locuri din grupa F, direct calificante la Euro 2020. Dacă scandinavii ratează obiectivul de a fi la turneul final de la anul din Germania, Janne Andersson își va pierde postul, deținut din 2016.

Selecționerul de 61 de ani nu are decât două victorii din cinci meciuri și trei înfrângeri, fiind departe de Austria, ocupanta locului 2 (13 puncte).și de liderul Belgia, tot cu 13. Chiar Belgia va fi următorul adversar din grupă, misiunea de a lua puncte la Bruxelles fiind aproape imposibilă!

Dublu eșec contra Austriei și 0-3 cu Belgia

„Au apărut în ultima vreme întrebări legate de viitorul meu la națională și doresc să clarific situația", a declarat ieri Andersson. Antrenorul suedez are la dispoziție trei partide pe care trebuie să le câștige pentru a mai spera la un joc favorabil al rezultatelor, ultimele două fiind progaramate în noiembrie, cu Azerbaidjan și Estonia. Suedezii au fost învinși la două ori trei goluri diferență de Austria (0-2 și 1-3) și de Belgia (0-3), singurele succese reușite fiind cu Azerbaidjan și Estonia, cu un dublu 5-0.

Janne Andersson l-a înlocuit pe Erik Hamrén

Sub comanda lui Andersson, numit de federația de la Stockholm după eșecul de la Euro 2016, în locul lui Erik Hamrén, „galben-albaștrii" au jucat la două turnee finale, CM 2018 și Euro 2020, și au avut evoluții și rezultate de apreciat. Tehnicianul mai are contract până în iunie 2024, dar este foarte probabil să-și încheie colaborarea cu federația la finele anului.

89de meciuri l-au avut pe Janne Andersson ca selecționer al Suediei, care a înregistrat în șapte ani 46 de victorii, 14 remize și 29 de înfrângeri, golavwraj 145-90

Influența lui Kyros Vassaras se vede » Horațiu Feșnic, delegat la meciul fostei echipe a lui Ianis Hagi

Al-Ittihad a refuzat să joace în grupele Ligii Campionilor Asiei din cauza unei statui, spre furia celor 60.000 de oameni din arenă

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează