INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POLONIA

Șoc în Polonia: selecționerul a trucat meciuri ani de zile cu șeful Mafiei! 591 de discuții telefonice, depistate de procurori!

Czeslaw Michniewicz, în dreapta, la o discuție cu Robert Lewandowski, foto: Imago
Czeslaw Michniewicz, în dreapta, la o discuție cu Robert Lewandowski, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 27 iunie 2022 14:34 / Actualizat luni, 27 iunie 2022 14:37

Czeslaw Michniewicz, actualul selecționer al Poloniei, a fost implicat în cel puțin 11 partide aranjate pe banca lui Lech Poznan, în perioada 2003-2005, cel care a plănuit totul fiind Ryszard Forbrich, „Frizerul”, condamnat la închisoare.

Czeslaw Michniewicz are 52 de ani și este selecționerul Poloniei din 31 ianuarie 2022. El va fi pe banca naționalei lui Robert Lewandowski la Mondialul din Qatar. 

Ce poreclă a primit Shakira din partea prietenilor lui Pique: „Toți o știau așa”
RELAȚIE
Ce poreclă a primit Shakira din partea prietenilor lui Pique: „Toți o știau așa”

„Czeslaw Michniewicz, antrenorul Mafiei" 

Un antrenor cu trecut controversat, dubios, parte din scandalul uriaș de corupție ce a lovit fotbalul polonez în anii 1990-2000. Cu blaturi constante, în care erau implicați jucători, tehnicieni, arbitri și observatori federali, dar și jurnaliști și polițiști. Peste 600 de persoane au fost arestate și acuzate! Nu și el. 

Poreclit „antrenorul mafiei", Michniewicz este în centrul investigației lui Szymon Jadczak, reporter la Wirtualna Polska, lansată zdrobitor la Varșovia. 

„S-a agitat chiar și marea” » Jurnalista de Serie A care a făcut senzație pe Instagram: „Vara asta promite”
SERIE A
„S-a agitat chiar și marea” » Jurnalista de Serie A care a făcut senzație pe Instagram: „Vara asta promite”

Czeslaw Michniewicz, blaturi și ca jucător, la Wroncki 

Legătura lui cu Ryszard Forbrich, „Frizerul", 76 de ani, capul „caracatiței", condamnat la închisoare pentru trucare de meciuri, este binecunoscută. O relație care a început încă din perioada când Michniewicz era încă jucător, spre sfârșitul carierei. 

„Frizerul" era managerul clubului Amica Wronki și el l-a adus la echipă ca al doilea portar, fiind titularizat rapid pentru participarea lui la aranjamente între 1996 și 2000, dezvăluie Jadczak. 

Forbrich și-a mutat ulterior influența la Lech, folosind gruparea din Poznan, actuala campioană a Poloniei, ca pol al blaturilor. Și, cum era de așteptat, l-a atras și pe Michniewicz. Acesta a debutat în cariera de antrenor chiar la Lech Poznan (2003-2006). Tocmai acea perioadă a fost anchetată și de Jadczak. Au ieșit la lumină detalii incredibile. 

591 de discuții telefonice cu capul mafiei. Peste 27 de ore 

Michniewicz a avut un rol principal în trucarea a cel puțin 11 partide din campionatul și Cupa Poloniei, cumpărate sau vândute de Lech (septembrie 2003-aprilie 2005), „Frizerul" controlând în culise întreaga rețea. 

Jurnalistul a analizat 60.000 de pagini din dosarele înregistrate la tribunal și a descoperit nu mai puțin de 591 de discuții telefonice între antrenor și interlop (aveau uneori și peste 20 pe zi), dintre care 374 inițiate de tehnician. Peste 27 de ore de convorbiri, majoritatea înainte sau după acele meciuri. Doar două persoane au vorbit mai mult la telefon cu Forbrich în acel interval: arbitrul Marek Ryzek și observatorul Marian Dusza. Primul, de 2.096 de ori. Al doilea, 861. Ambii au fost condamnați pentru blaturi! 

Czeslaw Michniewicz, 8 pagini de declarații. Dar a scăpat 

Și totuși, Michniewicz a scăpat. A fost anchetat de procurori, sunt opt pagini cu declarațiile sale la dosar, însă nu a fost nici măcar acuzat, negând totul. A negat și la întrebările puse de Jadczak, pe care l-a amenințat inițial cu tribunalul, apoi l-a dat în judecată pe jurnalist, după apariția materialului. 

11 meciuria trucat, potrivit site-ului Wirtualna Polska, actualul selecționer polonez în perioada când era antrenor la Lech Poznan: 6 victorii, 4 egaluri și o înfrângere

Citește și: 

Mercato complicat în Europa! Echipele din Bundesliga, Premier League, La Liga sau Serie A au cheltuit 1,15 miliarde de euro. Aproape un sfert din sumă pentru 3 jucători

Fostul fotbalist al Romei a ajuns primar: „Ne-am implicat într-un proiect așteptat de ceva vreme”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
befree
befree  •  27 Iunie 2022, 16:43
Postat de freddy pe 27 Iunie 2022, 14:43

Daca pornesc astia o ancheta si in Liga 1 nu stiu daca mai raman 4-5 echipe...

fcsb nu ramane sigur!

freddy
freddy  •  27 Iunie 2022, 14:43

Daca pornesc astia o ancheta si in Liga 1 nu stiu daca mai raman 4-5 echipe...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează