INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

Selecționerul unei adversare a României și-a dat demisia din cauza amânărilor cauzate de pandemia de coronavirus

Michael O'Neill
Michael O'Neill

Articol de - Publicat miercuri, 22 aprilie 2020 21:05

Michael O'Neill, selecționerul Irlandei de Nord, viitoarea adversară a ”tricolorilor” în Liga Națiunilor, a renunțat astăzi la postul pe care îl ocupa din 28 decembrie 2011.

După peste opt ani la naționala Irlandei de Nord, Michael O'Neill a decis să renunțe. Această plecare surprinzătoare a fost provocată de amânarea meciurilor internaționale din cauza pandemiei de coronavirus.

Tehnicianul în vârstă de 50 de ani, care era în același timp, din 2019, și selecționer, și manager la Stoke City (D2), ar fi trebuit să înfrunte Bosnia în semifinala barajului pentru Euro 2021, dar decalarea acestui meci l-a făcut pe O'Neill să demisioneze. Chiar astăzi.

Cu el pe bancă, Irlanda de Nord a atins "optimile" Euro 2016, la prima participare la un turneu final după 30 de ani.

Verzii vor fi adversarii "tricolorilor" în grupele Ligii Națiunilor.

„Cred că lucrul normal este să renunț. Era important să părăsesc echipa în cel mai bun moment, ca să aibă șanse de calificare la EURO 2021 și ca viitorul manager să aibă timp să construiască pe succesul avut în cei 8 ani în care am fost selecționer. Mi-ar fi plăcut foarte mult să ajut Irlanda de Nord să se califice la un alt turneu major. Am avut norocul de a lucra cu mulți oameni extraordinari, care au contribuit la rezultatele noastre. Le mulțumesc jucătorilor pentru dedicare și profesionalism, am avut experiențe de neuitat împreună. Fanilor le transmit că a fost o onoare să am șansa de a fi antrenorul țării mele, și voi prețui mereu timpul petrecut pe banca Irlandei de Nord. Susținerea primită în decursul anilor a fost incredibilă”
Michael O'Neill

72de meciuri a fost Michael O'Neill selecționer al Irlandei de Nord: 26 de victorii, 18 egaluri și 28 de eșecuri, în perioada 28 decembrie 2011 - 22 aprilie 2020

Vezi AICI programul din Liga Națiunilor!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează