INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Sepp Blatter recunoaște că a asistat la trageri la sorți trucate: „Sigur că pot fi semnalizate bilele. Le încălzești sau le răcești”

Sepp Blatter / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Sepp Blatter / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 20 decembrie 2021 10:33 / Actualizat luni, 20 decembrie 2021 10:43

După scandalul de la extragerea optimilor” Champions League, ceremonia repetată de UEFA din cauza unei serii de erori surprinzătoare, Sepp Blatter (85 de ani) susține că a asistat la trageri la sorți aranjate

Omul care a condus FIFA între 1998 și 2015, un președinte extrem de controversat, l-a dat exemplu pe italianul Artemio Franchi, liderul UEFA un deceniu (1973-1983): 

„În Europa, știu o singură persoană care a avut o asemenea putere. Artemio Franchi a făcut-o la tragerea la sorți în cupele europene. Eu, niciodată! Sigur că pot fi semnalizate bilele. Le încălzești sau le răcești. Tehnic, este posibil”, a spus Blatter. 

S-au stabilit optimile Champions League: PSG - Real Madrid, duelul șoc. Tragerea la sorți s-a repetat din cauza unei gafe istorice » Cum arată programul complet
TRAGERE LA SORȚI
S-au stabilit optimile Champions League: PSG - Real Madrid, duelul șoc. Tragerea la sorți s-a repetat din cauza unei gafe istorice » Cum arată programul complet

Sepp Blatter și Platini riscă 5 ani de închisoare 

Sepp Blatter și Michel Platini n-au scăpat nici acum de justiția elvețiană, după ce ex-președintele FIFA i-a plătit fostului lider UEFA 1,8 milioane de euro în 2011, fără contract, fără acte (bani primiți de francez pentru perioada 1998-2002, când i-a fost consilier lui Blatter). 

Parchetul a dispus trimiterea lor în judecată, cu mai multe capete de acuzare, inclusiv escrocherie. Numai pentru escrocherie, Platini și Blatter riscă până la 5 ani de închisoare. 

„Contest integral acuzațiile, sunt nefondate și incorecte", a protestat fostul mare fotbalist”. 

Sepp Blatter, istoric controversat

În luna martie a acestui an, Sepp Blatter a primit încă o suspendare pentru corupție, când nici nu a ispășit-o pe prima. Oficialul elvețian fusese exclus din fotbal șase ani, până în octombrie 2021

Comisia de Etică a forului mondial l-a suspendat 6 ani și opt luni, pentru un bonus de 20,7 milioane de euro, pe care și l-a dat pentru Mondialele din 2010 și 2014. 

La rândul său, ex-secretarul general Jérôme Valcke a primit aceeași sancțiune (și francezul era deja exclus, până în octombrie 2025), tot pentru o primă specială, de 27 de milioane de euro. Ambii au fost amendați cu câte 900.000 de euro.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Incident rasist în Premier League » Antrenorul lui Arsenal, șocat: „Din păcate pot confirma asta”

VIDEO+FOTO Alisson, ce eroare! Liverpool, „trădată” de portar în remiza spectaculoasă cu Tottenham

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
gago747
gago747  •  20 Decembrie 2021, 14:28

*** ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

magic4ever
magic4ever  •  20 Decembrie 2021, 13:19

Au invatat de la Mitica cum sa faca cu bilele incalzite:))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează