INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFAGATE

Sepp Blatter va fi arestat?! Ancheta se strînge în jurul președintelui FIFA

Tripleta sub acuzație: Blatter, Platini și Valcke. FIFA și UEFA împreună în afaceri necurate // Foto: Reuters
Tripleta sub acuzație: Blatter, Platini și Valcke. FIFA și UEFA împreună în afaceri necurate // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 07 decembrie 2015 00:00

Potrivit Mail on Sunday, elvețianul ar fi în dosar "conspiratorul nr. 14". El și Valcke, ex-secretarul general FIFA, au fost implicați în plata secretă făcută de Africa de Sud pentru a obține organizarea CM 2010: 10 milioane de dolari.

Două raiduri au făcut în acest an polițiștii elvețieni la hotelul Baur au Lac din Zurich, stabilimentul preferat al oficialilor FIFA. Acționau în numele departamentului american de justiție, care avea o anchetă-mamut asupra corupției forului mondial.

Pe 27 mai, a fost primul asalt: 7 arestați, 14 puși sub acuzare.
Pe 3 decembrie, al doilea atac la hotelul de 5 stele: 16 arestați!
Și efectele investigației de peste ocean nu se vor opri.

Potrivit săptămînalului britanic Mail on Sunday, următorii vizați, și arestați, ar fi Sepp Blatter și Jerome Valcke. Președintele suspendat și fostul secretar-general, concediat din cauza aceluiași scandal.

Ambii s-ar fi implicat în transferul celor 10 milioane de dolari, via FIFA, dinspre Africa de Sud cu destinația Jack Warner, ex-vicepreședinte FIFA și boss CONCACAF! Mită pentru a asigura sud-africanilor CM 2010.

"Ancheta a ajuns la cei doi. Valcke ar fi «conspiratorul nr. 17», iar Blatter «conspiratorul nr. 14»", a revelat ieri Mail on Sunday. Întrebarea e: cînd va fi următoarea incursiune a forțelor de șoc elvețiene la Zurich?

Îl scapă acest document pe Platini?

Michel Platini riscă să fie radiat pe viață din fotbal (la fel ca Blatter), fiind bănuit că a luat două milioane de franci elvețieni (1,83 milioane E) bani negri de la președintele FIFA în 2011. Dar ieri, Le Journal du Dimanche a dezvăluit un document de 23 de pagini care l-ar putea ajuta pe liderul UEFA să scape de acuzații.

În acel raport, prezentat pe 12 noiembrie 1998 la o ședință a Comitetului Executiv a forului continental, se vorbește de "un salariu anual de un milion de franci elvețieni ce ar urma să fie primit de Platini ca director sportiv FIFA".

Acest document va fi atuul avocaților lui Platini la TAS, conform JDD. "Dovedește că acordul dintre Platini și Blatter nu avea un caracter ocult, că UEFA și FIFA știau de el din 1998".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează