INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII EURO 2020

Sergio Ramos a egalat recordul lui Iker Casillas și vrea să devină primul în lume: „Sper să joc 200 de meciuri pentru Spania”

Articol de - Publicat luni, 09 septembrie 2019 14:45

Sergio Ramos (33 de ani), 167 de selecții, e al doilea în Europa și al nouălea în lume. Încă 18 partide pentru La Roja și va fi recordman mondial.

În urmă cu 14 ani și jumătate, pe 26 martie 2005, Sergio Ramos debuta pentru naționala Spaniei, la 3-0 într-un amical contra Chinei la Salamanca. Avea doar 18 ani și 361 de zile. Opt ani mai târziu, pe 22 martie 2013, ferocele stoper andaluz juca meciul 100 pentru La Roja, pe „El Molinón” din Gijón: 1-1 cu Finlanda. Iar acum, duminică, la 4-0 cu Feroe, a egalat recordul iberic al lui Iker Casillas (38 de ani). A 167-a selecție, tot la Gijón.

„Statisticile există pentru a fi depășite”

La 33 de ani, căpitanul La Roja speră să depășească barieră după barieră. Încă zece partide și întrece cea mai bună performanță europeană. Gigi Buffon, 176 pentru squadra azzurra. Încă 18 și devine recordman mondial. Egipteanul Ahmed Hassan va rămâne și el în urmă. 

„Statisticile există pentru a fi depășite. Cât timp mă voi trezi cu dorința și ambiția de a fi și mai bun... Sper să joc 200 de meciuri pentru Spania, acesta este obiectivul meu”, anunță Ramos. Casillas îi este alături în această nouă mare provocare: „Felicitări pentru cele 167 de jocuri, prietene! Îți doresc să fie cât mai multe. Am trăit împreună clipe de neuitat”. 

„Am avut șansa de a debuta tânăr și m-am bucurat mereu de încrederea selecționerilor. Visez să apăr această emblemă încă mulți ani" - Sergio Ramos, căpitan Spania

„L-am felicitat. În fiecare zi mă surprinde ca fotbalist și ca persoană. Să joace la fel de bine în continuare. Ramos ne va ajuta mult. Dar, atenție, nu există titulari indiscutabili. Dacă Sergio va scădea nivelul, nu va mai fi titular” - Robert Moreno, selecționer Spania

125 de victoriiare Sergio Ramos, jucătorul cu cele mai multe succese la națională

14 ani și 168 de zilea petrecut fundașul lui Real Madrid la naționala Spaniei

Va fi și cel mai prolific fundaș

În urma reușitei de la București, Ramos a ajuns la 21 de goluri pentru Spania, opt numai în ultimul an, după Mondialul din Rusia. Încă unul și egalează recordul argentinianului Daniel Passarella, care este deocamdată cel mai prolific fundaș din istoria naționalelor, dar Sergio îl va depăși cu siguranță.

Top 10 mondial selecții

1. Ahmed Hassan 184 (Egipt) 
2. Mohamed Al-Deayea 178 (Arabia Saudită) 
3. Claudio Suárez 177 (Mexic) 
4. Gianluigi Buffon 176 (Italia) 
5-6. Bader Al-Mutawa 171 (Kuweit) 
Ahmed Mubarak 171 (Oman) 
7. Hossam Hassan 170 (Egipt) 
8. Iván Hurtado 168 (Ecuador) 
9-10. Sergio Ramos 167 (Spania) 
Iker Casillas 167 (Spania)

SPANIA - FEROE 4-0 
(Rodrigo 13, 50, Alcácer 89, 90Ă2) 

SPANIA: De Gea - Carvajal, Ramos (84 Unai Núñez), Hermoso, Gayá - Thiago Alcântara, Rodri, Parejo - Suso (68 Sarabia), Rodrigo, Oyarzabal (61 Alcácer). Antrenor: R. Moreno 

FEROE: G. Nielsen - Vatnhamar, Vatnsdal, Gregersen, Baldvinsson (55 Eriksen), Davidsen - Edmundsson (66 Bartalsstovu), Hendriksson, Hansson, Bjartalíð - K. Olsen (87 Egilsson). Antrenor: L. Olsen 

Arbitru: Krzysztof Jakubik (Polonia)

VEZI ȘI:

Antoine Griezmann, scuză genială după ce a ratat un penalty: „Nu s-a uitat soția mea la meci”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează