INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Sevilla se întărește cu un atacant de la Inter Milano » Stevan Jovetici, prezentat oficial

foto: sevillafc.es +2   FOTO
foto: sevillafc.es

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2017 11:17

Clubul spaniol Sevilla l-a împrumutat pe Stevan Jovetici de la Inter Milano până la sfârșitul sezonului, cu opțiune de a fi cumpărat în vară, cu 14 milioane de euro.

De la venirea lui Stefano Pioli, muntenegreanul a fost folosit foarte puțin în Serie A.

Echipa din La Liga l-a urmărit de multă vreme pe jucător, încă din perioada când el impresiona cu Partizan Belgrad la un turneu desfășurat la Albacete în august 2006. El s-a transferat la Fiorentina în 2008, unde l-a avut coechipier pe Adrian Mutu, timp de trei ani.

În 2013, Jovetici a semnat cu Manchester City, care a plătit clubului italian aproximativ 26,7 milioane de euro. După doi ani în Premier League, atacantul a fost împrumutat la Inter, care l-a cumpărat în vara lui 2016.

Muntenegreanul a avut un start lansat pe ”San Siro”, ulterior însă nu a mai intrat în planurile lui Frank de Boer. Odată cu venirea lui Stefano Pioli, el a fost adus din nou în lotul de bază, dar a fost introdus în echipa ”nerazzurrilor” doar 67 de minute în actualul sezon. Acum, fotbalistul în vârstă de 27 de ani, speră să-și relanseze cariera în tricoul Sevillei.

Dacă sub culorile Fiorentinei, Jovetici a înscris nu mai puțin de 35 de goluri în 116 meciuri în Serie A, la Inter el a punctat doar de 6 ori în 31 de partide. În schimb, atacantul este titular în naționala țării sale, având 19 reușite în 44 de întâlniri.

surse: goal.com, football-italia.net

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
onduku
onduku  •  11 Ianuarie 2017, 12:02

O sa-si revina aici, exact ca Rakitic. Spatiile sunt mai mari in Spania.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează